Sjuksköterska till barn- och ungdomspsykiatrin i södra Hälsingland

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Verksamhetsområde barn och ungdomspsykiatri, habilitering och Barn och familjehälsa är ett verksamhetsområde i stor förändring, vi hoppas just du vill vara med i denna utveckling och bidra med din kompetens.

BUP har i uppdrag att bedöma, utreda och behandla barn och unga 0-17 år med medelsvår till svår psykisk ohälsa. BUP-mottagningen i Bollnäs har södra Hälsingland i sitt upptagningsområde.

Personalgruppen består idag utav läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, skötare och sekreterare. Vi har en fungerande samverkan med andra aktörer inom kommunen och regionen.

Arbetsuppgifter

Grundläggande arbetsuppgifter för tjänsten är bedömning och behandling av patienter. Detta sker primärt genom medicinuppföljning/medicin information samt telefonrådgivning. Arbetet sker i nära samarbete med läkare. I arbetet ingår det även att samverka med skola och socialtjänst.

Ditt arbete tillsammans med oss kommer exempelvis vara CS medicinuppföljningar som sker utifrån vårdprogram. Vid uppföljningar av CS medicin ska sjuksköterska bedöma effekter och biverkningar utifrån barnet eller ungdomens mående i hemmet, skola, fritid, socialt och lyssna in vad patienten upplever är aktuella biverkningar eller effekter. Stämma av familjens förväntningar av medicinens effekt och erbjuda digitala hjälpmedel. Upprätta vårdplan samt göra ändringar i samband med medicinuppföljningar. Vid behov utgöra fast vårdkontakt vid svår adhd.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• bedömning och behandling av patienter
• medicin uppföljning/medicin information
• telefonrådgivning, det kan exempelvis gälla medicinsk rådgivning, suicidriskbedömningar och akuta besök
• samverkan med skola och socialtjänst
• att delta i, initiera och ansvara för samverkansmöten enligt SIP-rutinen
• triageringssamtal i En Väg In
• gruppverksamhet för barn och föräldrar
• informera och initiera Skills anhörigutbildningar samt utbildning som riktar sig till barn/ungdom i digitalt alternativt fysisk form, samt utföra dessa utbildningar.

Arbetet sker i nära samarbete med läkare. Arbetet i En Väg In för psykisk ohälsa bemannas av våran mottagning och viss del av tjänsten kan göras där.

Arbetstiderna är mottagningens öppettider 8 till 17 måndag till fredag med flexavtal.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och är lyhörd i mötet med andra människor. Du är empatisk och har förmåga att sätta dig in i någon annans situation. Du planerar och strukturerar ditt arbete effektivt och du tar ansvar för din uppgift. Du ser till helheten, agerar och fattar beslut utifrån verksamhetens bästa i det dagliga arbetet.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund:
• Professionalism & ansvar.
• Respekt & ödmjukhet.
• Öppenhet & ärlighet.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska
• ha B-körkort.

Har du specialistkompetens inom psykiatri är det meriterande, samt om du har erfarenhet av att arbeta med barn, unga och deras familjer och eller/psykiatri.

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2023/2107

Senaste ansökningsdatum: 2023-10-01 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Lotta Hägg, biträdande vårdenhetschef
Tel: 073-093 93 09

Karin Olsson, sjuksköterska
Tel: 073-610 97 07
Email: karin.m.olsson@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Susanne Falk, vårdförbundet
Tel: 026-15 53 60
Email: susanne.falk@regiongavleborg.se