Nattsjuksköterska till ortopedavdelningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Ortopedavdelningen i Gävle bedriver akut sjukvård, planerad kirurgi samt dagkirurgisk verksamhet. Avdelningen består i nuläget av 28 vårdplatser, dessa är uppdelade mellan fyra vårdlag som består av sjuksköterskor och undersköterskor. Vi är ett härligt team på avdelningen som har roligt och vi trivs tillsammans med varandra. Vi hjälper och stöttar varandra. Hoppas du vill vara med och bidra till detta ortopediska gäng som aldrig har långt till skratt och galenskap.

Arbetsuppgifter

Vi behandlar, opererar och vårdar patienter med sjukdomar, skador och smärtor i muskler och skelett. Vårdlagen har nära samarbete med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, läkare, dietister och kuratorer. På avdelningen finns en vårdkoordinator som man samverkar med inför patientens utskrivning från slutenvården. Vi jobbar aktivt med att vårdprevention ska vara prioriterat för våra patienter. Vi vårdar patienter från 18 år och uppåt med stor variation på diagnoser.

Som nattsjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med att
• ansvara för omvårdnaden av den ortopediska patienten pre och post operativt
• ha ansvar för upp till tio patienter tillsammans med en undersköterska under natten
• utifrån behov samarbeta över grupperna för vår gemensamma patient och för våran gemsamma arbetsmiljö.

Vi kommer mellan vecka 41-50 återigen öppna en elektiv grupp. Den kommer vara öppen måndag till fredag för att det elektiva flödet inte ska påverkas av det akuta flödet. Innan pandemin hade vi denna vårdform. På vardagarna kommer det vara 30 vårdplatser och på helgen 24 vårdplatser fördelat på tre grupper. Region Gävleborg kommer att aktivt jobba för att minska inhyrning av sjuksköterskor, och för att kunna behålla våran elektiva vårdgrupp behöver vi utöka nattbemanningen. Schemaläggning sker i Time Care, från och med 2023-10-01 tillämpas 11-timmars regeln.

Hos oss får du
• generöst nattavtal
• förmånligt friskvårdsbidrag
• strukturerad introduktion
• mentorstid tillsammans med specialistsjuksköterskor utifrån dina behov
• arbeta i team kring patienten tillsammans med många olika professioner där kompetensutveckling pågår hela tiden.

Läs mer om våra olika förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner

Kvalifikationer

Vi söker dig som älskar att jobba i team, är lyhörd, kan kommunicera väl med kollegor såväl som patienter. Du kan snabbt anpassa dig vid akuta situationer och förändrade omständigheter. Du kan prioritera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar hänsyn till verksamhetens bästa, bidrar med utveckling och ser möjligheter i förändring. Det är viktigt att du har empati och kan ge våra ortopediska patienter god vård och trygghet under nattens timmar. Det är en akut avdelning så att prioritera och snabbt kunna ställa om inför akuta händelser är en viktig egenskap.

I rollen som nattsjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift.

För den här tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet inom ortopedi och gärna ha arbetat något år som sjuksköterska. Har du kännedom om våra vårdsystem Melior och Elvis är det också meriterande.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 3

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2023/2070

Senaste ansökningsdatum: 2023-10-09 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Annika Gelotte, vårdenhetschef
Tel: 026-15 45 59
Email: annika.gelotte@regiongavleborg.se

Maria Lindström, specialistsjuksköterska
Tel: 026-15 44 54
Email: maria.m.lindstrom@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Caroline Asp, Vårdförbundet
Tel: 026-15 44 54
Email: caroline.asp@regiongavleborg.se

Caroline Friberg, Vårdförbundet
Tel: 026-15 44 54
Email: caroline.friberg@regiongavleborg.se