Logoped till vuxenhabiliteringen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Vuxenhabiliteringen är en specialistverksamhet i Region Gävleborg som ger samordnade insatser utifrån ett medicinskt, psykologiskt, socialt och pedagogiskt synsätt. Målgruppen är personer som fyllt 18 år med funktionsnedsättning såsom intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd, betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning efter hjärnskada i vuxen ålder, rörelsehinder som är medfödda eller tidigt förvärvade. Teamet består av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, logopeder, psykologer och administrativ personal.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som legitimerad logoped på vuxenhabiliteringen är ett spännande jobb för dig som vill ha variation i din vardag och utvecklas i din yrkesroll. Hos oss finns möjlighet till ett flexibelt arbete där vissa arbetsuppgifter kan utföras på distans och möjlighet finns även att arbeta digitalt, likväl som att arbetet innefattar mottagningsbesök, besök i hemmet eller på patients arbetsplats. På vuxenhabiliteringen arbetar vi mycket med olika former av AKK - Alternativ och kompletterande kommunikation. I teamarbetet står du för det logopediska perspektivet i insatserna och arbetar med bedömning, utredning och behandling. Insatserna kan ges både individuellt och i grupp. Vi arbetar till stor del utifrån ett konsultativt arbetssätt. För de logopediska insatserna håller vi precis på att utveckla ett mer strukturerat arbetssätt där vi ser fram emot ditt bidrag i den utvecklingen. Du bör ha intresse av att utveckla och profilera logopedens yrkesroll inom vuxenhabiliteringen.

Som logoped hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• bedömning
• utredning och behandling gällande kommunikation, tal, språk, röst, dysfagi och oralmotorik hos personer med funktionsnedsättningar tillhörande våra målgrupper
• medverkan i utbildningsinsatser.

Hos oss får du
• nära kollegialt samarbete
• stor variation i arbetet
• arbeta med en intressant målgrupp.

Tjänsten har i huvudsak uppdrag i Gävle. Resor i tjänsten ingår i arbetstiden, dagtid måndag till fredag, med flextid.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vuxenhabiliteringen så att vi på en vetenskaplig grund kan fortsätta möta individernas behov och ge patienten god och nära vård. Arbetet förutsätter att du har god förmåga att samarbeta med övriga yrkesprofessioner i teamen samt i samverkan med andra samverkansparter internt och externt. En god samarbetsförmåga, initiativförmåga och även god förmåga att arbeta självständigt är värdefulla egenskaper hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I rollen som logoped ska du
• vara legitimerad logoped
• inneha B-körkort
• ha god dator- och dokumentationsvana.

För den här tjänsten är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med habiliteringens målgrupper, och om du har kunskap inom neuroområdet och om alternativa och kompletterande kommunikationssätt.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-11-01 Tidsbegränsad anställning 12 månader med eventuell möjlighet till förlängning

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2023/2068

Senaste ansökningsdatum: 2023-10-01 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Cecilia Vennberg, vårdenhetschef
Email: cecilia.vennberg@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Linda Udd, SRAT
Email: linda.udd@regiongavleborg.se