<< Tillbaka till listan över lediga jobb

BIM modellansvarig

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Fastighetsförvaltningen inom Region Gävleborg ansvarar för att förvalta och utveckla regionens fastighetsbestånd. Detta innebär att vi har ett övergripande ansvar för drift, underhåll och utveckling av regionens byggnader, mark och anläggningar. Avdelningen gemensamma resurser utgör ett stöd för förvaltningen i planerings- och uppföljningsfrågor, verksamhetsstyrning, samordningsfrågor samt förändringsfrågor. Inom enheten samlas kompetens och expertkunskap inom bl.a. administration, informationshantering, risk och kvalitet, samt registrering och arkivering.

Vi söker nu en engagerad och erfaren BIM-modellansvarig för att ansluta sig till vårt team inom byggnadsinformationshantering. Vi har kontor i Gävle och Hudiksvall, och i arbetet förekommer resor inom hela länet.

Arbetsuppgifter

Som BIM-modellansvarig hos oss kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att kvalitetssäkra, ajourhålla och tillgängliggöra BIM-modeller för byggprojekt och förvaltning. I din roll kommer du att samarbeta med en rad olika intressenter såsom projektledare, tekniska specialister, projektörer och entreprenörer. Du kommer att ingå i en grupp som tillsammans arbetar med administration och utveckling av en helhetslösning kring vår byggnadsinformationshantering.

Som BIM-modellansvarig kommer du bland annat att arbeta med att
• skapa och upprätthålla 3D-modeller och dokumentation av regionens befintliga och planerade byggnader
• utbilda och stödja i frågor rörande BIM-modeller
• kvalitetsgranska och godkänna slutleverans från byggprojekt
• delta i möten, workshops och projektgrupper för att bidra med din expertis och erfarenhet inom BIM-området.


Läs mer om våra förmåner här!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och förmåga att se frågor ur olika perspektiv. Viktigt är att du har erfarenhet av att verka i komplexa sammanhang med känsla för att snabbt kunna sätta sig in i nya typer av frågeställningar och förmågan att kunna prioritera och ta egna initiativ. Du ska ha god kommunikationsförmåga och kunna beskriva det komplexa pedagogiskt och enkelt.

Som BIM-modellansvarig ska du ha
• relevant utbildning inom arkitektur, byggteknik, teknisk design eller liknande område
• erfarenhet av att arbeta med BIM-modellering och BIM-verktyg som Revit, ArchiCAD, AutoCAD, Solibri, Navisworks eller liknande program
• kunskap inom informationshantering i byggprojekt och i förvaltning, 3D-modeller och objektsegenskaper
• erfarenhet av att ha arbetat med projektering i byggprojekt, att ha arbetat med ritningshantering i förvaltning, eller annan relevant verksamhet
• goda IT-kunskaper
• goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med byggprojekt inom offentlig sektor, tidigare erfarenhet av att ha utvecklat kravställning, strategi, verksamhetsutveckling, implementera system och erfarenhet av programmering eller scriptande.

Vi erbjuder dig en spännande och utmanande tjänst där du får möjlighet att vara med och påverka Region Gävleborgs utveckling inom BIM-området. Vi ser fram emot att höra från dig!