<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till hematologimottagningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Vi söker nytt blod till vår hematologimottagning!
Hematologmottagningen är en verksamhet som har öppet dagtid måndag – fredag. Till oss kommer patienter för utredning och behandling av blodsjukdomar. Du kommer tillsammans med dina kollegor att ansvara för planering och uppföljning av olika behandlingar och provtagningar. Hematologmottagningen har ett nära samarbete med hematologiska dagvården, dit patienter med olika blodsjukdomar kommer för provtagning, behandlingar i form av blodtransfusioner, injektioner och infusioner av läkemedel.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på hematologmottagningen erbjuds du ett utmanande och omväxlande arbete! Du samarbetar med läkare, sjuksköterska och undersköterska. Du behöver ha en god kommunikations- och samarbetsförmåga samt kunna planera och organisera ditt arbete på ett självständigt sätt.
Som sjuksköterska på hematologmottagningen kommer du även att jobba en del av tiden på vår hematologiska dagsjukvård. Till dagsjukvården kommer patienter för olika behandlingar som exempelvis cytostatika, transfusioner av blodprodukter eller andra läkemedel. Dagsjukvården bemannas av sjuksköterskor.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• att samordna behandlingar och insatser, samt ansvara för uppföljning och rådgivning till hematologpatienter
• telefonrådgivning, både till patienter och närstående eller till andra vårdinstanser som vi samarbetar med
• medverkar vid läkarbesök, undersökningar och provtagningar


Hos oss får du
• gå interna utbildningar
• stora utvecklingsmöjligheter
•möjlighet att påverka ditt schema, då önskeschema tillämpas ( Time Care )

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetat några år som sjuksköterska och tycker om att arbeta i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt och vilja vara med att utveckla verksamheten med oss. Arbetet kräver att du är lyhörd och värdesätter ett respektfullt bemötande till våra patienter och anhöriga.

För rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Meriterande är att du har arbetat på mottagning eller avdelning inom hematologi.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av cytostatikahantering och centrala infarter.

Utbildning sker fortlöpande på enheten. Vi tillämpar journalsystemet Melior och det administrativa bokningssystemet Elvis. Som digitalt vårdsystem använder vi Min vård Gävleborg. Kunskaper i dessa system är meriterande.