<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till Barn- och ungdomsmottagningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Barn- och ungdomssjukvården i Region Gävleborg befinner sig i ett arbete för att organisera framtidens barnsjukvård i regionen, där nya lokaler, närmare samverkan med närliggande kliniker och utökad digitalisering ska ge ett effektivare och barnanpassat omhändertagande. Flera av våra utvecklingsområden ligger i framkant.

Barn- och ungdomssjukvården bedriver öppenvårdsverksamhet i Hudiksvall, Bollnäs och Gävle samt slutenvårdsavdelningar i Hudiksvall och Gävle, med inriktning mot allmänpediatrik och neonatalvård. I Gävle och Hudiksvall finns lekterapi och sjukhusskola finns i Gävle.

Barnmottagningen i Gävle tar emot barn från 0 år till och med 17 år, med barnmedicinska frågeställningar. Dagsjukvård och hemsjukvård är delar av verksamheten och mottagningen arbetar med både planerade samt akuta besök.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef på Barn- och ungdomsmottagningen arbetar du nära verksamhet och medarbetare där du har ledningsansvar för personal, ekonomi, arbetsmiljö, produktion, patientsäkerhet samt verksamhetsutveckling. Till din hjälp har du en medicinskt ledningsansvarig läkare, chefssekreterare, kvalitetssamordnare, controller och HR-stöd.

Du kommer att ha personalansvar för cirka fyrtio medarbetare vilket innefattar bl.a. medarbetar- och lönesamtal, rehabiliteringsärenden och kompetensförsörjning. Det är viktigt att du trivs och är bekväm i ett verksamhetsnära ledarskap, där du är synlig och tillgänglig som stöd och bollplank. På sikt kommer det tillsättas en biträdande vårdenhetschef på barnmottagningen, tillsammans har ni möjligheten att utforma hur ni ska arbeta och dela på ledarskapet på bästa sätt.

I ditt uppdrag kommer du bland annat
• planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten tillsammans med medarbetarna
• ansvara för bemanning, produktion, kvalitet, schema, arbetsmiljö och kompetensutveckling
• skapa förutsättningar för en attraktiv arbetsplats genom dialog, delaktighet och engagemang.

Hos oss får du
• möjlighet att bidra till den utveckling och förändring som är nödvändig för att möta framtidens vårdbehov
• ett stimulerande och omväxlande arbete i nära samarbete med medarbetare och chefskollegor
• ett gott kollegialt stöd och goda möjligheter att utvecklas i ditt eget ledarskap.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/Utbildning-och-forskning/PTP/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som med nyfikenhet, öppenhet och engagemang leder och utvecklar människor och verksamhet. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera med en lyhördhet för andras idéer och synpunkter. Du behåller ett lugn och en positiv inställning även i stressiga situationer, är strukturerad och prioriterar utifrån verksamhetens behov. Tillsammans med medarbetarna skapar du ett öppet klimat och en varm gemenskap.

För tjänsten krävs
• minst gymnasial utbildning med inriktning hälso- och sjukvård, samt erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården.

Har du tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen barn och ungdomar och/eller ledarerfarenhet ser vi det som mycket meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Då tjänsten är inom barn och ungdomssjukvård kommer bakgrundskontroll att genomföras.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med sin ansökan!