<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till dialysmottagningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

På dialysmottagningen i Bollnäs arbetar 14 medarbetare som tillsammans ansvarar för njursjukvården i södra Hälsingland.

Som sjuksköterska på dialysmottagninge arbetar du med njursjuka patienter som kommer för dialysbehandling 3-5 gånger per vecka, ofta under många års tid. Arbetet innebär en nära kontakt med patienterna och mycket arbete med medicinteknisk apparatur.

Vi tror på att stärka patienterna genom att göra dem delakiga i sin vård och jobbar därför med fokus på egenvård. Vi arbetar i grupper med omvårdnadsansvariga sjuksköterskor för en patientsäker vård med hög kvalitet.

Arbetsuppgifter

Arbetet på dialysmottagnigen kombinerar teknik och omvårdnad på ett unikt sätt med självständigt arbete av patienternas behandling och omvårdnad.

Som sjuksköterska ansvarar du för patientens behandling
• start av dialys
• övervakning under dialys
• urkoppling av dialys.

Utöver patientarbetet, där varje sjuksköterska har ett särskilt omvårdnadsansvar för ett antal egna patienter, har varje medarbetare också specifika arbetsuppgifter som på ett eller annat sätt syftar till att höja kvaliteten på omvårdnaden och det medicinska omhändertagandet.

Vi förväntar oss att du deltar aktivt i verksamhetsutveckling, tar eget ansvar och tillsammans med oss arbetar mot våra mål.

Hos oss får du
• ett introduktionsprogram på 8-10 veckor med en utsedd handledare.
• arbeta i en trygg arbetsgrupp där det alltid finns någon att rådfråga.
• individuell utvecklingsplan.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, som person är du självgående, flexibel, strukturerad, noggrann, ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet samt har en bra samarbetsförmåga.

I rollen som dialyssjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska.

Har du erfarenhet av arbete med dialys ser vi det som meriterande.