<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Forskningssjuksköterska till onkologisk mottagning

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Onkologisk mottagning/dagsjukvård på Gävle sjukhus har ett länsuppdrag som omfattar att ge avancerad medicinsk behandling till cancerpatienter i Gästrikland, Hälsingland, norra Uppland och ibland även Dalarna enligt avtal. Här arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Vi är ett team med hög kompetens, utvecklingsvilja och stark sammanhållning.

Vår verksamhet är dynamisk och i takt med att patientunderlaget samt forskningsaktiviteten ökar befinner vi oss i en expansiv fas vilket innebär stora möjligheter att vara med att påverka och utveckla verksamheten och framtida arbetssätt. Vi utökar nu vår enhet med en forskningssjuksköterska.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss!

Arbetsuppgifter

Att vara forskningssjuksköterska inom onkologi innebär att arbeta självständigt både praktiskt och administrativt kring akademiska studier, kliniska prövningar i samarbete med andra kliniker, nationellt och internationellt.

Din uppgift blir att koordinera och arbeta med forskningsstudier och kliniska prövningar i nära samarbete med våra läkare och andra kollegor. Man har tät kontakt med företrädare för läkemedelsföretag, både externa och interna aktörer som är involverade i studier som till exempel lab och apotek, röntgen samt dagvårdsverksamhet.

Som forskningssjuksköterska hos oss kommer du bland annat att
• utföra studierelaterade undersökningar, provtagningar, uppföljningar
• ansvara för att omvårdnaden och omhändertagande av studiepatienter genomförs patientsäkert
• hantera blodprover
• hantera och administrera studieläkemedel
• delta i planering och genomförande av olika läkemedelsprövningar, ekonomi, biobank och dokumentation enligt gällande regelverk
• samla in datauppgifter, medverka vid prövarmöten och rapportera in data i olika forskningsregister och specifika databaser
• insamling och dokumentation av undersökningsresultat enligt studieprotokoll och i journal
• arbeta med kvalitetsregister.

Del av denna tjänst kommer även vara förlagd på vår läkar/sjuksköterske-mottagning där du har patientbesök och uppföljningar samt bistår läkare vid patientbesök.

Det är ett stimulerande och varierande arbete som innebär allt från att ha en central roll som studiekoordinator med läkare och övriga kollegor inom kliniken till att ansvara för att omvårdnad och omhändertagande av studiepatienter genomförs patientsäkert.

Läs mer här om våra olika förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

För att trivas hos oss bör du vara kreativ, flexibel och strukturerad. Som person är du noggrann och tycker om vidareutveckling och att vara drivande i projekt. Då tjänsten innebär mycket självständigt arbete ser vi att du trivs bra i en sådan roll och har lätt för att göra egna prioriteringar, har ett professionellt arbetssätt samt lätt för att samarbeta och skapa kontakt. Du trivs med att träffa patienter och har lätt för att kommunicera.

I rollen som forskningssjuksköterska hos oss ska du
• vara legitimerad sjuksköterska
• ha erfarenhet av forskning
• ha kunskaper i engelska språket i tal och skrift.

För den här tjänsten är det meriterande om du har vana av tidigare erfarenhet inom onkologi och av mottagningsarbete. Därutöver ser vi gärna att du har erfarenhet från forskningsverksamhet och kunskaper i ICH-GCP.

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.