<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Resesamordnare till Inköpsavdelning

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Inköpsavdelningen är uppbyggd i tre strategiska enheter som hanterar upphandlingar och avtal; entreprenad, sjukvård samt övergripande material, tjänster och IT. På avdelningen finns även en operativ enhet som hanterar direktupphandlingar och e-handel. Inköpsavdelningen ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Gävleborg och tillsammans uppgår inköpen till ca 5 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker i huvudsak enligt LOU (lagen om offentlig upphandling).

Regionens miljöprogram 2023-2026 har ett effektmål som handlar om klimateffektiva möten och transporter. För att uppfylla målet behöver våra tjänster för resande anpassas och i detta arbete kommer du som resesamordnare att ha en viktig roll.

Arbetsuppgifter

Som resesamordnare arbetar du nära våra beställare i organisationen och vår avtalscontroller som arbetar med resor men samarbete sker också med vår Miljöavdelning.

Som samordnare på Inköpsavdelning kommer du bland annat att
• jobba både operativt och strategiskt mot olika verksamheter rörande resor och fordon
• bära det övergripande ansvaret för resor, fordon och framtida mobilitetslösningar
• ha kontinuerlig dialog med resenärer, beställare och stödfunktioner för att ge stöd, fånga upp behov och genomföra förändringar av rutiner
• utveckla digitala lösningar tillsammans med leverantörer för effektiv resebokning
• följa upp följsamhet till policy och rutiner
• delta och delvis driva uppfyllnad av miljömål.

Hos oss får du möjlighet
• att vara med och utforma en ny roll
• till ett hållbart arbetsliv vilket innebär en flexibilitet i hur och var du utför ditt arbete där möjlighet till arbete på distans 50 % kan erbjudas
• att bidra till samhällsutvecklingen på både ett operativt och strategiskt plan


Som arbetsgivare är vi mån om dig som arbetstagare och vi arbetar därför aktivt med riktade friskvårdsinsatser för att främja en hälsosam livsstil. Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/


Kvalifikationer

Som resesamordnare är du ensam i din roll och vi söker därför dig som tar ansvar och själv strukturerar ditt arbete och driver processer vidare. Då samarbete sker i olika forum med allt från förvaltningschefer till våra beställare är det viktigt att du kan bemöta, lyssna och kommunicera på ett bra sätt med andra.

Vi söker dig som är drivande, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi ser gärna att du ger det lilla extra och vill svara på frågor i det dagliga med närhet till beställaren. Till sist önskar vi att du ser till helheten, förstår din roll men agerar och tar beslut utifrån organisationens bästa.

I rollen som resesamordnare ska du
• ha tidigare arbetslivserfarenhet i en strategisk roll

Har du tidigare erfarenhet av arbete med resesamordning och/ eller arbete med stora nätverk och organisationer är det meriterande. B-körkort är att föredra men inget krav.

Välkommen med din ansökan!