<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Arbetsterapeut till barn och ungdomshabiliteringen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Barn- och ungdomshabilitering är en verksamhet som ansvarar för habiliterande insatser till barn och ungdomar 0-17 år med rörelsenedsättning, intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Vi utgår från en helhetssyn på barnets/ungdomens behov och följer deras utveckling över tid. I Hudiksvall är vi ett engagerat tvärvetenskapligt team som arbetar i nära samverkan med teamet i Bollnäs vilket skapar god tillgänglighet för våra patienter.

”Variationen i arbetsuppgifterna, samarbetet i teamet och resultatet av hur insatser kan underlätta barnens vardag är det som jag uppskattar mest på arbetsplatsen”, säger Kajsa Westling, arbetsterapeut på Barn och Ungdomshabiliteringen i Hälsingland.

Arbetsuppgifter

Vi vill se om en mer anpassad arbetsbeskrivning med inriktning mot målgruppen autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning känns lockande för en framtida kollega. Du kommer då arbeta mer inriktat mot bedömning och behandling kopplat till tid, struktur och kognitivt stöd för att hjälpa barnet/ungdomen bli mer självständig och delaktig i vardagen. Öppenhet för flexibilitet i arbetsbeskrivningen kan dock bli aktuellt utifrån verksamhetens behov.

Vi tänker att en medarbetare med denna mer avgränsade inriktning har större möjlighet att arbeta på distans och vara med och utveckla såväl arbetsterapeutiska som teambaserade digitala vårdkontakter. Stationeringsorten är i Hudik men möjlighet att utgå från Bollnäs under en period kan diskuteras om det är skulle vara intressant för den sökande.

Vi träffar patienter och vårdnadshavare på mottagningen, i hemmet, på förskola/skola och andra platser i patientens omgivning. Idag erbjuder vi även en hög andel digitala vårdkontakter.

Som arbetsterapeut hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• bedömning och behandling av aktivitet/delaktighet i vardagen
• utprovning och uppföljning av kognitiva hjälpmedel
• handledning/utbildning/gruppverksamhet till patient och vårdnadshavare
• samverkan med annan hälso- och sjukvård och kommunal verksamhet

Hos oss får du
• arbeta tillsammans med engagerade, ansvarsfulla och kompetenta medarbetare
• vara en viktig del i ett team där det alltid finns någon att rådfråga
• arbeta med många varierande arbetsuppgifter

Hos oss är den ena dagen inte lik den andra och det är den variationen som gör arbetet både stimulerande och utmanande.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner

Kvalifikationer

Vi söker dig med god samarbetsförmåga och förmåga att lätt kunna anpassa dig till nya situationer eftersom arbetet är varierat och våra individuella möten i hög grad formas utifrån den vi möter. Du ska ha lätt att ta egna initiativ och driva processer självständigt utifrån patientens och verksamhetens behov. Du bör ha en bra struktur och plan för dina insatser för att kunna hjälpa andra med problemlösning i vardagen.

I rollen som arbetsterapeut ska du
• vara legitimerad arbetsterapeut
• ha giltigt B-körkort

För den här tjänsten är det meriterande om du har vidareutbildning eller erfarenhet av arbete med barn eller vuxna med funktionsnedsättning. Det är även meriterande att vara van vid de vårdsystem som används inom Region Gävleborg.

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.
Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.