<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till dialysmottagningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Bloddialysmottagningen i Hudiksvall har 14 behandlingsplatser och hos oss arbetar sjuksköterskor och undersköterskor. Vi arbetar självständigt och i team tillsammans med läkare och dietist, fysioterapeut och kurator. Hos oss är det högt i tak och nära till skratt, vi har en god sammanhållning och tar hand om varandra.

En patient i dialys kommer vanligtvis till oss för behandling tre gånger i veckan. Varje behandling tar 4-5 timmar och sker som öppenvård. Patienterna i dialys har kroniskt eller akut gravt nedsatt njurfunktion.

Vi söker nu en ny kollega till vårt team.

Arbetsuppgifter

Samspelet mellan medicinsk teknik och omvårdnad är vår vardag och dialys är ett område som ständigt utvecklas vilket gör det till ett spännande område. Vi möter våra patienter flera gånger i veckan och skapar med det långvariga vårdrelationer. Vi arbetar för att patienten ska få största möjliga livskvalité genom att anpassa dialysbehandlingen efter varje enskild individs behov. Vi jobbar för att ta tillvara patientens egenvårdsförmåga och delaktighet för att leva ett så gott liv som möjligt med kronisk sjukdom. Vi arbetar med målinriktade och kvalitetshöjandes ansvarsuppgifter.

Som sjuksköterska hos oss kommer du utöver bloddialysbehandling bland annat att arbeta med
• anemi, kalk och fosfatbalansen
• accesser, det vill säga hur vi kan få tillgång till blodbanan
• nutrition
• självdialys
• torrvikt och blodtryck.

Hos oss får du
• cirka åtta veckors introduktion enligt fastställd introduktionsplan
• arbeta i team med erfarna kollegor i ett öppet och varmt klimat
• ett intressant och utvecklande arbete som kombineras med teknik och njurmedicinsk kunskap.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är samarbetsvillig, flexibel, har ett tekniskt intresse och kan komplettera vårat arbetsteam. Fokus kommer att läggas på personlig lämplighet.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• ha god förmåga att kommunicera på svenska i både tal och skrift.

Vi ser helst att du arbetat som sjuksköterska i ett år och har erfarenhet av dialys, men det är inte ett krav.

Om du gillar ett omväxlande och roligt arbete där kompetensutveckling och utvecklingsmöjligheter uppskattas så skicka in din ansökan redan idag. Intervjuer kommer ske fortlöpande.

Om du är intresserad av tjänsten och vill veta mer om arbetet på vår bloddialysmottagning är du välkommen att boka in ett studiebesök. Kontakta Karin Gustavsson, biträdande vårdenhetschef på telefon 0650-927 77, eller på mail karin.gustavsson@regiongavleborg.se.