<< Tillbaka till listan över lediga jobb

HR-partner till Region Gävleborg

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Vårt uppdrag är att leverera tjänster inom HR-området, med rätt innehåll, kvalitet och omfattning till samtliga chefer och deras verksamheter i Region Gävleborg. Vårt fokus ligger alltid på kunden.

Vi har ett ständigt driv efter utveckling och förbättring för att leverera HR-tjänster av högsta kvalitet. Istället för organisationsförändring som punktinsatser ser vi förändring och utveckling som ett konstant tillstånd i vår vilja att leverera tjänster ännu mer effektivt och kvalitativt. Vi vet att vi gör ett bra jobb idag, med rätt spelare i laget, kommer vi att bli ännu bättre.

Vill du vara med och utveckla vår avdelning och förvaltning så är det dig vi väntar på!

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-partner arbetar du som generalist och blir involverad i HR-områdets alla olika delar. Hos oss arbetar du nära och inriktat mot ett eller flera verksamhetsområden i organisationen. Rollen innebär att du är ett individuellt och kvalitativt stöd till verksamhetens chefer i alla förekommande HR-frågor. Du arbetar med lönefrågor, lönerevision, arbetsmiljö, planering och uppföljning, rehabilitering, samverkan samt lag och avtalsfrågor. Du är också ett stöd vid organisations- och verksamhetsförändringar.

Arbetet är varierande och operativt, med målsättningen att alltid skapa trygghet för kunden. Som HR-partner arbetar du såväl självständigt som i nära samarbete med kollegor i teamet och tillsammans med andra HR-funktioner inom förvaltningen.

Som HR-partner hos oss kommer du att
• stödja chefer i det strategiska HR-arbetet och lyfta HR-perspektivet in i verksamhetens övergripande planering och uppföljning
• delta i ledningsgruppsarbetet inom dina verksamhetsområden, där information och implementering av olika HR-processer är ditt huvudsakliga ansvar.

Hos oss får du
• en arbetsplats med god sammanhållning, öppet klimat och tillåtande attityd
• vara en del av ett team med skickliga och lösningsfokuserade kollegor
• möjlighet att fördjupa din kunskap inom ett eller flera områden, det ger teamet styrka, flexibilitet och bidrar till djupare samarbete som spänner över flera av HR-förvaltningens funktions- och arbetsområden.

Läs mer om våra förmåner här!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi tror att olikheter skapar kraft och framåtanda, samtidigt som det finns några gemensamma kompetenser och förmågor som du bör dela med oss, som vi vet bidrar till både trivsel och framgång. Arbetet kräver att du kan arbeta såväl självständigt som teambaserat samt att du är uppmärksam och tillmötesgående och visar vilja och förmåga att hjälpa andra. Du tar initiativ, arbetar målfokuserat samt har förmågan att fatta egna beslut och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Vi ser att du är en person som är lyhörd samt har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Du bör även vara öppen för och intresserad av förändring och utveckling samt uppskatta ett varierande arbete i en utvecklingsintensiv miljö. Självklart är du generös med din kunskap och du tycker att HR-frågor är bland det mest spännande som finns.

Som HR-partner hos oss ska du
• inneha en akademisk examen inom HR-området, alternativt annan utbildning, eller likvärdig arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Vi ser att du har minst två till fem års erfarenhet från en liknande HR-roll där bredden av arbetet är av stor vikt. Specialistkompetenser inom HR-området ses som meriterande samt goda kunskaper i olika HR-relaterade stödsystem då det hjälper dig att snabbare komma in i arbetet. B-körkort underlättar i arbetet men är inget krav.

Provanställning kan komma att tillämpas.
Varmt välkommen med din ansökan!