<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Cytodiagnostiker Klinisk Patologi och Cytologi

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Laboratoriemedicin Gävleborg är Region Gävleborgs kompetensorganisation för diagnostik av patientprover. Vår målsättning är att vara den naturliga samarbetspartnern vad gäller behov av kunskap kring och diagnostik avseende bakteriologi och virologi, immunologi, klinisk kemi, transfusionsmedicin, patologi och cytologi. Enheten för klinisk patologi och cytologi är enheten där vi diagnosticerar förändringar i vävnads- och cellprover.

Arbetsuppgifter

Inom klinisk patologi och cytologi finns många möjligheter för dig som cytodiagnostiker då vi arbetar varierat med diagnostik och andra arbetsuppgifter.

Som cytodiagnostiker kommer du bland annat att arbeta med
• när det gäller diagnostiken arbetar cytodiagnostikerna självständigt med cervixcytologi då vi svarar ut både benigna och maligna tillstånd. De allmäncytologiska proven svarar cytodiagnostikerna självständigt ut när det kommer till benigna tillstånd
• preparering och differentialräkning av BAL-prov samt bistå röntgenavdelningen med kvalitetsmässig on-site bedömning av punktioner
• vi utför även fertilitetsutredningar där preparering av prov samt cellräkning i kammare ingår.

Möjlighet till att arbeta viss tid på distans finns om så önskas.

Hos oss får du
• goda möjligheter till att utvecklas i yrkesrollen och utöka din kompetens
• arbeta i en spännande och kreativ miljö tillsammans med flertalet olika yrkeskategorier på enheten
• tillsammans i ett engagerat team arbeta för vår gemensamma patient
• arbeta i en högteknologisk miljö i nya och moderna lokaler.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i rollen behöver du vara kvalitetsmedveten och ansvarsfull. Ha förmåga att planera och prioritera ditt arbete effektivt samtidigt som du lätt kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Vara riskmedveten och arbeta strukturerat med dina arbetsuppgifter samt vara kommunikativ, lyhörd och bra på att arbeta tillsammans med andra.

Som cytodiagnostiker ska du
• vara examinerad cytodiagnostiker
• ha tidigare erfarenhet av arbete på laboratorium som cytodiagonostiker.