<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kurator till beroendesjukvåden lågtröskelmottagning

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Lågtröskelmottagning/sprututbytesmottagning är en nystartad verksamhet i beroendesjukvården som ligger organisatoriskt under verksamhetsområde vuxenpsykiatri. Mottagningen finns i nybyggda lokaler på Södertull i Gävle och på psykiatrin i Hudiksvall finns en filialmottagning som har öppet en dag i veckan.

Hos oss kan patienten byta använda sprutor och kanyler/nålar mot rena sprutor och kanyler/nålar, få rådgivning och stödjande samtal till drogfrihet, ta prover, få vaccin och behandling för hepatit och träffa barnmorska Teamet bistår även med hjälp och stöd i kontakt med andra verksamheter, myndigheter och hjälporganisationer. Ett viktigt mål med vår verksamhet är att minska spridningen av smittsamma sjukdomar så att patienterna kan nå ett länge och friskare liv. På mottagningen arbetar sjuksköterskor, undersköterska, läkare, kurator och barnmorska.

Är du redo för nya utmaningar i arbetslivet? Vill du ingå i ett fantastik team och vara en del i att utveckla kuratorsrollen på mottagningen? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss arbetar du utifrån en helhetssyn kring patientens hälsa och situation. Detta gör du i team tillsammans med sjuksköterskor, undersköterska, läkare, kurator och barnmorska. Du stöttar och hjälper patienterna i kontakten med andra verksamheter, myndigheter och hjälporganisationer.

I rollen som kurator hos oss kommer du bland annat att
• utföra kurativa arbetsuppgifter
• ansvara för psykosocialt behandlingsarbete och motivationshöjande samtal
• samarbeta och samverka med annan kurator inom beroende och tillsammans stödja varandra utifrån arbetsbelastning samt verksamhetens behov
• samverka med andra aktörer tex socialtjänst, lågtröskelboenden, infektionsmottagning, familjehälsa och barnmorskemottagning där det finns behov för patienten.

Hos oss får du
• ett betydelsefullt arbete där du har möjlighet att bidra till samt göra skillnad i människors liv varje dag
• fånga upp, motivera och hjälpa människor i utsatta situationer
• verka inom flera olika områden inom beroendesjukvården
• goda möjligheter till kompetensutveckling via internt lärande, handledning samt via externa utbildningar
• vara med och utveckla metoder, rutiner och arbetssätt tillsammans med dina kollegor.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som kurator i beroendesjukvården ser vi att du ha förmåga att skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta med såväl patient och deras närstående, samarbetspartners samt kollegor. Du är flexibel och kan lätt växla fokus för att lägga krutet där det bäst behövs. Du behåller lugn och kontroll när situationen kräver det och har förmågan att på egen hand strukturera arbetet och uppskattar att driva frågor framåt.

I rollen som kurator ska du
• vara utbildad socionom alternativt inneha annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande för tjänsten om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, har erfarenhet av arbete inom beroendevård eller psykiatriskvård, har en utbildning i kognitiv beteendeterapi KBT alternativt motiverandesamtal MI eller återfallsprevention ÅP. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i psykosocialt behandlingsarbete så är även det meriterande.

Det är önskvärt att du innehar B-körkort.

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi kan komma att tillämpa löpande urval och intervjuer så välkommen med din ansökan redan idag!