<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kurator till barn och ungdomshabiliteringen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Barn- och ungdomshabilitering är en verksamhet som ansvarar för habiliterande insatser till barn och ungdomar 0-17 år med rörelsenedsättning, intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Vi utgår från en helhetssyn på barnets/ungdomens behov och följer deras utveckling över tid. I Hudiksvall är vi ett engagerat tvärvetenskapligt team som arbetar i nära samverkan med teamet i Bollnäs vilket skapar god tillgänglighet för våra patienter.

”Stort engagemang och fokus på att göra det bästa för de familjer vi möter kännetecknar vår arbetsplats. Det känns viktigt och meningsfullt att arbeta här”, säger Johanna Persson, kurator på Barn och Ungdomshabiliteringen i Hälsingland.

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss träffar du företrädesvis patienter och vårdnadshavare på mottagningen och digitalt. Besök i närverkets vardagsmiljö förekommer vid behov.

Som kurator hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• föräldrastöd och information om samhällsstöd utifrån barnets funktionsnedsättning
• information och stödsamtal till patienter och vårdnadshavare kring psykisk ohälsa vid funktionsnedsättning
• handledning/utbildning/gruppverksamhet till patient och vårdnadshavare
• samverkan med annan hälso- och sjukvård och kommunal verksamhet

Hos oss får du
• arbeta tillsammans med engagerade, samverkande, ansvarsfulla och kompetenta medarbetare
• vara en viktig del i ett tryggt tvärvetenskapligt team där det alltid finns någon att rådfråga
• arbeta med många varierande arbetsuppgifter

Hos oss är den ena dagen inte lik den andra och det är den variationen som gör arbetet både stimulerande och utmanande.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!
Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner

Kvalifikationer

Vi söker dig som är lugn och stabil i möten med våra patienter, vårdnadshavare och samverkanspartners. Du ska kunna driva dina processer självständigt men samtidigt ha lätt att samarbeta med teamet i det vardagliga arbetet. Förmågan att lätt kunna anpassa sig till nya situationer är viktig eftersom arbetet är varierat och våra individuella möten i hög grad formas utifrån den vi möter. Att hjälpa andra med problemlösning i vardagen kräver att du är uppmärksam, tillmötesgående och tydlig med på vilket sätt du kan stötta patient/vårdnadshavare.

I rollen som kurator ska du
• vara utbildad socionom
• ha giltigt B-körkort

För den här tjänsten är det meriterande om du har KBT-inriktad Steg 1-utbildning samt erfarenhet av arbete med barn eller vuxna med funktionsnedsättning. Det är även meriterande att vara legitimerad hälso- och sjukvårdkurator och vara van vid de vårdsystem som används inom Region Gävleborg.

Eftersom detta är en visstidsanställning kommer vi till viss del forma din arbetsbeskrivning utifrån den erfarenhet och kompetens du besitter sen tidigare.

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.
Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.