<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till läkargruppen operation, Bollnäs

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften!

Välkommen till oss! Bollnäs sjukhus är det lilla gemytliga sjukhuset, där vi sätter patienten i fokus och arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Vi arbetar efter nationella kvalitetsregister, som visar att vi bedriver vård av mycket hög kvalitét.

Vi utför planerad specialistvård inom kirurgi, urologi och ortopedi. Vi är stora aktörer inom höft- och knäproteser och opererar drygt 700 patienter årligen bland dessa patientgrupper. Vi utför även stora volymer av dagkirurgiska ingrepp.

Vår enhet bemannas av cirka tjugo läkare, med bred samlad kompetens inom anestesi-, urologi, ortopedi och kirurgi. Här möts du av en engagerad läkargrupp med starkt driv och en god teamkänsla; där vi samverkar över specialistgränserna. Tillsammans siktar vi framåt där vi driver och utvecklar operationssjukvården i Bollnäs och Region Gävleborg för framtiden.

Vi ger dig ansvar och möjligheten att använda hela din kraft!

Arbetsuppgifter

Som läkarchef har du ledningsansvar för medarbetare, ekonomi, verksamhet och patientsäkerhet och allt som följer med detta. Fokus i det operativa arbetet handlar om verksamhetsnära styrning och ledning, där kommunikation, samordning och planering kring bland annat bemanning och produktion är tongivande.

Givetvis ansvarar du även för enhetens långsiktiga utveckling, helheten och dess potential, där du arbetar för att stimulera till en lärande organisation, genom kompetensutveckling, vetenskapliga diskussioner och viljan att applicera vetenskapen i det praktiska arbetet. Uppdraget innebär många kontaktytor och samarbeten och därmed krävs att du trivs och har lätt för att samarbeta och utveckla goda relationer.

Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, där du tillsammans med chefskollegor ges möjlighet att ta ansvar för helheten inom verksamhetsområdet, samt för övrig hälso- och sjukvård utifrån ett länsövergripande perspektiv.

Det finns ett gott kollegialt stöd och hög kompetens för dig att tillgå, så som nära chefskollegor, chefssekreterare, kvalitetsutvecklare, controller och HR-stöd.

Uppdraget som läkarchef kan kombineras med kliniskt arbete, utifrån grundprofession med cirka 50 %.

Hos oss får du:
- möjlighet att verka i en nyckelroll, där du tillsammans med läkargruppen är en del av den medicinska utvecklingen inom kirurgi, ortopedi, urologi och anestesi i främst Bollnäs, men också med ett länsperspektiv.
- en stor frihetsgrad, att inom ditt uppdrag driva utveckling
- möjlighet att vara delaktig i viktiga förändrings-/ och förbättringsarbeten, i syfte att möta framtiden på bästa sätt.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida:
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs i ett verksamhetsnära chef-/ledarskap, som gillar utmaningar och vill jobba för framtiden. Du har förmåga att lyfta blicken och se helheten och samtidigt förmedla energi i det dagliga arbetet. Som ledare är du trygg i dig själv, en lagspelare som är tydlig men även lyhörd för andras idéer och därigenom kommunikativt klok.

Det är viktigt att du ser oliktänkande som en styrka, där du sammanför och navigerar medarbetare och verksamhet mot uppsatta mål. I uppdraget har du många kontaktytor, så vi ser att din förmåga att möta människor, motivera, bygga relationer och utveckla goda samarbeten, är den allra bästa. En grundförutsättning är även att du står stadigt och är uthållig så även i motgång och har förmåga att vara bekväm i att vara obekväm, i stunder då det är nödvändigt.

För att du ska trivas hos oss behöver du vara utvecklings- och lösningsorienterad, där du i en kunskapsintensiv miljö har förmåga att vara med i samtal och diskussioner som kräver ett vetenskapligt förhållningssätt.

För tjänsten krävs:
- akademisk examen inom hälso-/sjukvård, samt arbetslivserfarenhet inom hälso-/sjukvård.

Tidigare chef-/ledarerfarenhet, är starkt meriterande, men inget krav.

Varmt välkommen med din ansökan!