<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Specialist i allmänmedicingeriatrik inom kommunal hälso- och sjukvård

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Nu erbjuder vi dig som specialistläkare ett spännande uppdrag och en unik möjlighet. Du kommer ha din anställning på Valbo Din hälsocentral men arbeta mot den kommunala hälso- och sjukvården i Gävle med inriktning mot hemsjukvård.

Region Gävleborg har ett läkaransvar för den kommunala hälso- och sjukvården som innefattar bland annat hemsjukvård samt hälso- och sjukvård för personer i kommunens särskilda boenden. Den kommunala hemsjukvården ansvarar för patienter från 18 år och uppåt och i verksamhetsområdet finns ca 250 inskrivna patienter. Idag har 5 kompetenta och erfarna läkare deltidsuppdrag inom hemsjukvården.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare kommer du vara ett konsultativt stöd till kommunens sjuksköterskor inom hemsjukvård och på boenden, varvat med egna planerade och akuta hembesök. Du kommer ha nära samarbete med andra yrkesprofessioner inom främst den kommunala verksamheten. Samverkan sker även med andra team och enheter inom Region Gävleborg, såsom hälsocentraler, palliativa teamet, mobila teamet samt slutenvårdsverksamheterna på Gävle sjukhus.

Som specialistläkare kommer du bland annat
• medverka vid in- och utskrivning i hemsjukvård
• genomföra fördjupade läkemedelsgenomgångar
• hålla brytpunktsamtal med patienter och anhöriga.

https://karriarlakare.se/2023/05/09/har-har-jag-hamnat-ratt/

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du kunna samarbeta bra med andra människor. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och din förmåga att lyssna och kommunicera är den allra bästa. Som person är du lugn och kan behålla ett realistiskt perspektiv samt fokusera på rätt saker även i stressade situationer. Du är flexibel och har förmåga att kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare ser vi att du tar ansvar för arbetsuppgifter, kan strukturera tillvägagångssätt och driver dina åtaganden framåt på ett effektivt sätt.

I rollen som specialistläkare ska du inneha
• svensk läkarlegitimation
• specialistutbildning inom allmänmedicin eller geriatrik
• erfarenhet av äldrevård och hemsjukvård
• B-körkort.

Andra specialiteter kan vara aktuella förutsatt att du har erfarenhet av äldrevård och hemsjukvård.