<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till rotationstjänst MAVA och Akuten

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Medicinsk akutvårdsavdelning, MAVA, tillhör internmedicin i Gävle och har 20 vårdplatser. Här vårdas akut sjuka patienter med medicinska problem. Huvuddiagnoserna på avdelningen är levercirros, leversvikt, hjärtproblem/arytmier, intox samt beroende, diabetes, elektrolytrubbningar, men även patienter med andra medicinska problem, som exempelvis infektioner, KOL eller nedsatt allmäntillstånd.

Akutmottagningen i Gävle står beredd att ta emot alla patienter, oavsett sjukdom, dygnet runt, året om. Idag är vi cirka 110 medarbetare. Arbetet på akutmottagningen är spännande, utvecklande och mycket lärorikt. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter i form av utbildningar.

Arbetsuppgifter

På MAVA fördelas arbetet på varje vårdlag mellan sjuksköterska och undersköterska och tillsammans ansvarar man för fem patienter. Nattbemanningen fördelas på två sjuksköterskor och två undersköterskor. Utöver vårdlagen har vi en receptionist och en vårdplanerare.

Som sjuksköterska hos oss på MAVA kommer du bland annat att arbeta med
• iordningställande och administrering av läkemedel
• att göra snabba bedömningar för att upprätthålla ett högt flöde
• samordning av omvårdnads- och medicinska insatser i nära samarbete med undersköterskor, läkare och paramedicin
• att identifiera risker och sätta in åtgärder utifrån omvårdnadsprocessen.

På akutmottagningen arbetar du som sjuksköterska i ett team med undersköterskor och läkare inom olika specialiteter; kirurg, medicin, ortopedi, ögon, gyn, öron-näsa-hals och barn.

Som sjuksköterska hos oss på akutmottagningen kommer du bland annat att arbeta med
• bedömningar utifrån patienternas parametrar och mående
• triagerar patienterna i olika färger för att snabbt identifiera problem och för att minska väntetiderna för de mest akuta patienterna.

Då detta är en rotationstjänst mellan MAVA och akutmottagningen kommer tjänsten utformas utifrån tidigare erfarenheter. Är du nyutexaminerad börjar tjänstgöringen alltid på MAVA i minst sex månader. Därefter sker 80 procent tjänstgöring på MAVA och 20 procent hospitering på akutmottagningen i minst sex månader. Under år två delas tjänstgöringen upp enligt dina önskemål.

Hos oss får du
• en strukturerad introduktion
• gå interna/externa utbildningar
• ingå i ett mentorskap
• möjlighet att påverka ditt schema då önskemålsschema tillämpas.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker en person som är flexibel, har förståelse för snabba förändringar och uppskattar variationen i det dagliga arbetet. Du ska även ha bra samarbetsförmåga, vara lyhörd och kommunicera väl med andra. Vi strävar efter samma gemensamma mål för våra gemensamma patienter och att prioritera arbetet på ett effektivt sätt är en förutsättning för att göra ett bra arbete.

Som sjuksköterska hos oss ska du
• vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift.

För den här tjänsten är det meriterande att du har erfarenhet av arbete inom akutsjukvård.