<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till barn- och ungdomspsykiatrin

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Verksamhetsområde barn- och ungdomspsykiatri, habilitering och barn- och familjehälsa är ett verksamhetsområde i stor förändring , vi hoppas att just du vill vara med i denna utveckling och bidra med din kompetens.

BUP har i uppdrag att bedöma, utreda och behandla barn och unga 0-17 år med medelsvår till svår psykisk ohälsa. BUP-mottagningen i Bollnäs har södra Hälsingland i sitt upptagningsområde. Personalgruppen består idag utav läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, skötare och sekreterare. Vi har en fungerande samverkan med andra aktörer inom kommunen och regionen.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete tillsammans med oss kommer exempelvis vara CS medicinuppföljningar som sker utifrån vårdprogram. Vid uppföljningar av CS medicin ska du bedöma effekter och biverkningar utifrån barnet eller ungdomens mående i hemmet, skola, fritid, socialt och lyssna in vad patienten upplever är aktuella biverkningar eller effekter, och stämma av familjens förväntningar av medicinens effekt och erbjuda digitala hjälpmedel. Du upprättar vårdplan samt gör ändringar i samband med medicinuppföljningar. Vid behov utgör du fast vårdkontakt vid svår ADHD. Arbetet sker i nära samarbete med läkare. Arbetet i En Väg In för psykisk ohälsa bemannas av våran mottagning och viss del av tjänsten kan göras där.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• bedömning och behandling av patienter
• medicinuppföljning/medicininformation
• telefonrådgivning, det kan exempelvis gälla medicinsk rådgivning, suicidriskbedömningar och akuta besök
• samverkan med skola och socialtjänst
• att delta i, initiera och ansvara för samverkansmöten enligt SIP-rutinen
• triageringssamtal i En Väg In
• gruppverksamhet för barn och föräldrar
• att informera om och initiera Skills anhörigutbildningar samt utbildning som riktar sig till barn/ungdom i digitalt alternativt fysisk form, samt utföra dessa utbildningar.

Arbetstiderna är mottagningens öppettider 8-17 måndag-fredag med flexavtal.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och är lyhörd i mötet med andra människor. Du är empatisk och har förmåga att sätta dig in i någon annans situation. Du planerar och strukturerar ditt arbete effektivt och du tar ansvar för din uppgift. Du ser till helheten, agerar och fattar beslut utifrån verksamhetens bästa i det dagliga arbetet.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska
• inneha giltigt B-körkort.

För den här tjänsten är det meriterande om du har specialistkompetens inom psykiatri. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn, unga och deras familjer och/eller psykiatri.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund:
• Professionalism & ansvar.
• Respekt & ödmjukhet.
• Öppenhet & ärlighet.

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret.