<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till dialysmottagningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Bloddialysmottagningen i Gävle har totalt 27 behandlingsplatser. På samma våningsplan finns även påsdialysmottagning, njursviktsmottagning, njurmottagning samt avdelning 110 NH (njur/hematologi) som vi har ett nära samarbete med. Hos oss arbetar sjuksköterskor med lång erfarenhet av njursjukvård tillsammans med läkare, dietist, kurator och fysioterapeut.

Vi söker nu sjuksköterskor till vår enhet.

Arbetsuppgifter

Till oss kommer patienter med grav njursvikt för bloddialys. Vi behandlar akut sjuka och kroniskt sjuka patienter. Vårt mål är att få patienterna att bli delaktiga i sin behandling. Patienterna går mellan 3-6 gånger i veckan, 4-5 timmar per behandling. Vi har även hemdialysverksamhet där erfarna sjuksköterskor utbildar patienter att själv sköta sin bloddialys i hemmet.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att
• ansvara för patientomvårdnaden och att omvårdnadsåtgärder planeras, genomförs och utvärderas
• efter läkares ordination ansvara för dialysbehandling
• efter utbildning ansvara för tekniskt handhavande av dialysapparater
• ansvara för att följa utvecklingen inom verksamhetsområdet samt vara förtrogen med nya rön som har betydelse för yrkesutövningen.

Hos oss får du
• individuell introduktion som omfattar minst åtta veckor utifrån en fast utbildningsplan tillsammans med erfaren handledare
• arbeta i team med erfarna kollegor i ett öppet och varmt klimat
• ett intressant och utvecklande arbete som kombineras med teknik och njurmedicinsk kunskap.

Läs mer här om våra olika förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker en flexibel och engagerad sjuksköterska som kan arbeta såväl självständigt som i team, är öppen för förändring, utveckling och kan ta ett professionellt ansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• ha god förmåga att kommunicera på svenska i både tal och skrift.

För den här tjänsten är det meriterande om du har kunskap om journalsystemet Melior och erfarenhet av dialyssjukvård/njursjukvård, men inte nödvändig.

Om du känner dig intresserad av tjänsten och vill veta mer om arbetet på en bloddialysmottagning är du välkommen att boka in ett studiebesök hos oss. Kontakta vårdenhetschef Petra Vikström Carlsen, 026-15 43 97 eller biträdande vårdenhetschef
Maria Keskitalo, 026-15 01 22.

Intervjuer kan komma att ske löpande.