<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till kliniskt utvecklingsår inom kirurgi

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Gävle har tre kirurgiska vårdavdelningar varav två ansvarar för eftervård av patienter som genomgått planerade operationer och KAVA, kirurgisk akutvårdsavdelning. Vi arbetar och samverkar i team tillsammans med läkare, undersköterska, dietist samt arbets- och fysioterapeut där patienten är i centrum. Inom kirurgen är vi väldigt måna om att ha vidareutbildade sjuksköterskor. Är du intresserad av kirurgi finns det i Region Gävleborg möjlighet att läsa vidare med bibehållen grundlön. Att arbeta på kirurgen ger dig en bra grund inom sjuksköterskeyrket och ses som meriterande om du senare vill söka dig till exempelvis akut- eller ambulanssjukvård.

Arbetsuppgifter

I kliniskt utvecklingsår inom kirurgi erbjuder vi sex veckors introduktion. Under ditt första halvår deltar du vid Region Gävleborgs obligatoriska introduktionsutbildning för nya sjuksköterskor med metodövningar och handledningstillfällen. Under andra halvåret hospiterar du hos enheter kopplade till kirurgisk verksamhet med inriktning akut kirurgi, öppenvård samt planerad kirurgi.

Du ingår i ordinarie personalstyrka på din hemavdelning. Som sjuksköterska leder du omvårdnadsarbetet och ansvarar för bedömning, diagnostik, planering genomförande och utvärdering av omvårdnaden. I omvårdnadsarbetet arbetar du i partnerskap med patienten och i teamarbete främst med undersköterska men även med andra professioner som fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist.

Utbildningstiden i våra verksamheter under ditt första år ger dig goda förutsättningar att utveckla din kompetens och självständighet i yrkesrollen. Efter din introduktion får du som anställd vara med att påverka dina arbetstider via individuella scheman i Time Care Multi Access. Våra avdelningar har en dygnet runt verksamhet vilket innebär att du som sjuksköterska hos oss arbetar dag kväll och helg. Nattarbete efter överenskommelse med närmsta chef när du är redo.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• omvårdnadsansvar
• att ordinera och prioritera preventiva åtgärder
• läkemedelshantering.

Hos oss får du
• individuellt anpassad introduktion med möjlighet till förlängd introduktion
• ett självständigt och varierande arbete med utvecklingsmöjligheter
• en bra grund inom sjuksköterskeyrket.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ansvarstagande och kan arbeta målinriktat och systematiskt. Du har god förmåga att samarbeta och delegera. Du är flexibel, har god organisationsförmåga och vill arbeta i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I rollen som sjuksköterska ska du vara
• legitimerad sjuksköterska
• nyexaminerad eller ha mindre än 12 månaders erfarenhet.

Kom gärna in med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.