<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Socionom/kurator till psykiatriska mottagningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

På psykiatriska mottagningen i Sandviken arbetar psykologer, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, rehabkoordinator, kuratorer, läkare och medicinska sekreterare. Tillsammans är vi ett 40-tal medarbetare. Mottagningen svarar för insatser på specialistnivå där alla psykiatriska tillstånd så som affektiva sjukdomar, personlighetsstörningar, ångesttillstånd och ADHD behandlas. Psykiatriska mottagningen i Sandviken arbetar mot tre kommuner; Sandviken, Hofors, Ockelbo och innefattar cirka 55 000 invånare.

Arbetsuppgifter

Som socionom/kurator inom vuxenpsykiatrin står du för det psykosociala perspektivet i teamarbetet runt patienten. Du kommer att ingå i mottagningens diagnostik- och behandlingsteam. Socionomerna på mottagningen finns representerade i teamen men samarbetar också med varandra för ett utvecklat socialt arbete inom den specialiserade psykiatrin. I det dagliga arbetet ingår också att medverka i mottagningens och klinikens förbättringsarbete. Detta innebär reella möjligheter att vara med och utveckla vården på mottagningen.

Som socionom/kurator kommer du bland annat att arbeta med
• att samordna insatser och samverka med andra vårdgivare runt patienten
• stödsamtal utifrån psykosociala belastningsfaktorer, uppmärksamma barns behov, anhörigstöd och psykosociala kartläggningar. I diagnostikteam gör socionomen barndomsanamneser
• inom ramen för tjänsten kan du tillsammans med kollegor komma att hålla i uppskattade informationsträffar för grupper av patienter och anhöriga, så kallad psykopedagogisk intervention (PPI), vilket mottagningen erbjuder riktat till flera psykiatriska målgrupper.

Är du ambitiös och har en önskan att utvecklas inom ditt yrkesområde finns på sikt olika karriärvägar så som t.ex. steg-1 terapeut.

Hos oss får du
• ett lärorikt, spännande och intressant arbete
• omväxlande arbetsuppgifter i en verksamhet med kompetenta medarbetare vilka värnar om god sammanhållning.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för arbete med personer med psykisk ohälsa.
Du ska ha god förmåga att skapa bärande relationer till patienter, närstående och samarbetspartners. Ha förmåga att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra yrkeskategorier är en viktig framgångsfaktor.

Som socionom/kurator hos oss ska du
• vara utbildad socionom.

Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, har grundläggande psykoterapiutbildning, KBT eller erfarenhet av myndighetsutövning och/eller biståndshandläggning är det meriterande.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och kallar på intervju under annonseringstiden. Varmt välkommen med din ansökan!

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret.