<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef Strömsbro Din Hälsocentral

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Strömsbro din hälsocentral är en hälsocentral inom VO Primärvård Gävle. I dagsläget har hälsocentralen 11000 listade patienter och är därmed Gävles största offentliga hälsocentral. På enheten bedrivs sedvanlig primärvård med läkar- distriktssköterskemottagning, fysioterapi, arbetsterapi och psykosocialt team samt tilläggsuppdrag för BVC.

På enheten finns idag ca.50 medarbetare och som vårdenhetschef har du ett chefsansvar för samtliga. Utifrån Region Gävleborgs arbete med chefers förutsättningar finns även en biträdande vårdenhetschef med ansvarsområden utifrån överenskommelse er emellan.

Arbetsuppgifter

Har du intresse av att leda och engagera dina medarbetare? Är du en trygg person med mod att driva och tänka nytt? Tveka inte att söka tjänsten som vårdenhetschef hos oss på Strömsbro Din Hälsocentral. Vi välkomnar dig som tillsammans med medarbetarna vill driva och utveckla enheten på bästa sätt.

Som vårdenhetschef arbetar du i linjeorganisationen och är direkt underställd verksamhetschefen. Du har helhetsansvar för enheten, vilket innebär att du ansvarar för personal, budget och arbetsmiljö. Vidare ansvarar du även för att säkerställa en effektiv och patientsäker produktionsplanering. Tillsammans med övriga vårdenhetschefer och verksamhetschef ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp där ni tillsammans arbetar strategiskt med ett helhetsperspektiv.

I uppdraget som vårdenhetschef bidrar du till att medarbetarna utvecklas och tillsammans med dem arbetar du målinriktat och systematiskt. Du har förmågan att stimulera, motivera och engagera dina medarbetare och förväntas agera som en förebild utifrån Region Gävleborgs gemensamma värderingar.

• Professionalism och ansvar
• Respekt och ödmjukhet
• Öppenhet och ärlighet

Som vårdenhetschef hos oss kommer du bland annat att
• ansvara för att styra verksamheten inom givna ekonomiska ramar
• ansvara för bemanning, produktion, kvalité, schema, arbetsmiljö och kompetensutveckling
• ha ett helhetsansvar, vilket innebär ett nära samarbete med verksamhetens övriga vårdenhetschefer och verksamhetschefer.

Hos oss får du
• givna ramar med stora möjligheter att vara med och utveckla vården och verksamheten
• ett stimulerande och omväxlande arbete med ett nära samarbete med arbetskamrater på enheten och i ledningsgruppen
• ett spännande arbete med goda förutsättningar att utvecklas i din roll som chef och ledare.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/Utbildning-och-forskning/PTP/Formaner/

Kvalifikationer

Till rollen som Vårdenhetschef söker vi dig som är beslutsam, engagerad och som motiveras av att leda i förändring. Du arbetar metodiskt och systematiskt och ser till att fördela resurser på ett effektivt sätt. Du är målinriktad och behåller lugn och positivitet även i mer pressade situationer.

I rollen som Vårdenhetschef behöver du
• högskoleutbildning inom hälso-sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ledande befattning eller arbete inom primärvården. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att leda och motivera andra.
I den här rekryteringen kommer vi att intervjua löpande, så vänta inte med din ansökan! Dock senast 9e april.