<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till klinisk mikrobiologi

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Klinisk mikrobiologi tillhandahåller laboratorieservice och medicinsk kompetens till Region Regionen Gävleborg samt privata vårdgivare.

Verksamheten syftar till att
• erbjuda analyser och beslutsstöd av hög kvalitet till hälso- och sjukvården
• samverka med övriga hälso- och sjukvården för förbättrade patient processer

Vi utvecklas ständigt genom att vi kontinuerligt uppdaterar analyser och instrument. Under året byter vi ut stora delar av vår utrustning för att modernisera och bli ett toppmodernt laboratorium. Verksamheten har hög kompetens och gott samarbete mellan olika yrkeskategorier.

Vill du arbeta i en verksamhet som präglas av utveckling, hög kompetens och kvalitet samt gott samarbete mellan kollegor?
Då kan du vara den vi söker för att, tillsammans med oss, leda verksamheten framåt till ett toppmodernt laboratorium som ligger i framkant.

Arbetsuppgifter

I uppdraget som vårdenhetschef på klinisk mikrobiologi kommer du att ansvara för enhetens personal, ekonomi, arbetsmiljö, produktion, patientsäkerhet och verksamhetsutveckling. Du är direkt underställd verksamhetschefen för Laboratoriemedicin och ingår i ledningsgruppen tillsammans med verksamhetsområdets övriga vårdenhetschefer. Där har du ett ansvar att bidra till helheten för såväl verksamhetsområdet som för hela hälso- och sjukvården.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som vårdenhetschef hos oss är att
• planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten
• skapa förutsättningar för en attraktiv arbetsplats, genom dialog och delaktighet
• driva enhetens utvecklingsarbete framåt, där du som chef bidrar till att skapa en kultur som präglas av ständiga förbättringar
• själv delta samt bidra till att skapa goda förutsättningar för god intern såväl som extern samverkan.

Hos oss får du:
•ett stimulerande och omväxlade arbete där du jobbar tätt tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare på enheten samt kollegor i ledningsgruppen
•vara med och påverka hur verksamheten bedrivs och utvecklas
•delta i en spännande och utvecklande resa där digitalisering är en viktig komponent.

Vill du veta mer om våra förmåner? Läs mer här! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är tydlig och trygg i ditt ledarskap och har viljan att driva enhetens utveckling framåt. I ditt ledarskap har du ett coachande förhållningssätt och du anpassar din ledarstil utifrån situation och sammanhang. Du är bekväm i en beslutsfattande roll och du bibehåller ett lugnt och positivt förhållningssätt även i stressiga situationer.

För dig är relationer viktiga och du har förmåga att skapa och utveckla förtroendefulla relationer och samarbeten med andra. Din samarbetsförmåga kännetecknas av att du är lyhörd, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt.

Andra kompetenser som bidrar till framgång är din förmåga att planera och organisera, samt att ta ansvar fullt ut och leverera utifrån överenskomna förväntningar och målsättningar.

För att lyckas på bästa sätt i ditt uppdrag kombinerar du helhetssyn med blicken långt fram, samtidigt med glädje och energi i det dagliga arbetet.

I rollen som vårdenhetschef har du
- högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller naturvetenskaplig inriktning. Alternativt har du annan eftergymnasial utbildning tillsammans med yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- ledarerfarenhet från chefsroll eller annat ledande uppdrag

Erfarenhet från Hälso- och sjukvård, gärna i rollen som chef och ledare, ser vi som meriterande. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från laborativ verksamhet. Det är även meriterande om du tidigare arbetat med processer, utvecklings- och/eller förändringsarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!