<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till ortopedavdelning 3, Bollnäs

Verksamhetsområde Operation Bollnäs är en liten, effektiv och trivsam verksamhet som innefattar specialistmottagning inom kirurgi, urologi och ortopedi, operationsplanering, dagkirurgi, operation, uppvakning och vårdavdelning. Vi arbetar länsövergripande med inriktning elektiv vård, där samverkan mellan enheterna är nyckeln till framgång, i kombination med ett personcentrerat förhållningssätt i varje patientmöte, genom hela vårdkedjan.

Välkommen till ortopedavdelning tre i Bollnäs! Vi vårdar patienter med behov av inneliggande vård i samband med planerad operation inom ortopedi och urologi. Avdelningen består av 22 vårdplatser och bemannas av cirka tjugo medarbetare; undersköterskor och sjuksköterskor. Vi har öppet dygnet runt, måndag till fredag.

Hos är det lätt att trivas; vi är en liten, välbemannad, engagerad arbetsgrupp med hög samlad ortopedisk kompetens. Hos oss finns en framåtanda och en drivkraft att tillsammans utveckla och förbättra verksamheten för både medarbetare och patienter.
Nuvarande vårdenhetschef går i pension efter sommaren, därför söker vi dig som vill vara med på vår utvecklingsresa framåt.

Här får du en meningsfull roll, på riktigt!

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef hos oss har du ett samlat ledningsansvar för personal, ekonomi, arbetsmiljö, patientsäkerhet samt verksamhetsutveckling. Du leder enheten utifrån ett strategiskt helhetsperspektiv, såväl som att leda den dagliga driften. Fokusområden i ditt uppdrag handlar om daglig styrning och ledning, samverkansfrågor med närliggande enheter, samt att systematiskt arbeta med att utveckla verksamhet och medarbetare. Det är viktigt att du trivs och är bekväm i ett verksamhetsnära chef-/ledarskap, där du finns tillgänglig som stöd och bollplank i olika frågor i arbetsvardagen.

Du kommer att leda en välfungerande och kompetent medarbetargrupp, där din roll handlar om att tillvarata och fortsätta utveckla den kompetens och det engagemang som finns, samt skapa delaktighet kring mål och framtida riktning.

Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket innebär ett givande samarbete med chefskollegor och övriga stabsfunktioner.
Vid behov kan även kliniskt arbete förekomma.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du bland annat
- arbeta med daglig styrning och ledning
- arbeta med rekrytering och kompetensförsörjningsfrågor av olika karaktär
- ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet
- planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten
- ha ett helhetsansvar, vilket innebär ett nära samarbete med verksamhetsområdet övriga vårdenhetschefer och verksamhetschefer.

Hos oss får du
- ett meningsfullt och omväxlande uppdrag, i nära samarbete med medarbetare, chefskollegor och ledningsgrupp
- arbeta i en trivsam patientfokuserad miljö
- dagtidstjänstgöring
- goda förutsättningar att utvecklas i din roll som chef-/ledare
- arbeta inom ett verksamhetsområde där kompetensutveckling, lärande och medicinsk utveckling är i fokus.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse och engagemang för människor och ledarskapsfrågor; som ser möjligheter i en miljö som utmärks av helhet, samverkan och utveckling.

Du trivs i ett verksamhetsnära ledarskap där du har förmåga att lyfta blicken för att se helheten, såväl som att samtidigt förmedla energi i det dagliga arbetet.
Genom ditt driv, din energi och din goda kommunikativa förmåga bidrar du till att skapa förtroende, delaktighet, och goda samarbeten.

Ditt ledarskap kännetecknas av att du utifrån behov och sammanhang motiverar, vägleder och ger stöd såväl som ansvar. Genom att du klokt och generöst delar information och kunskap, bidrar du även naturligt i det gemensamma arbetet.
Du bibehåller ett lugnt positivt förhållningssätt även i stunder av mycket att göra och står stadigt i såväl med- som motgång.

I rollen som vårdenhetschef har du
- akademisk examen inom hälso- och sjukvård, vi ser det som meriterande om du är legitimerad sjuksköterska.

Utbildning och erfarenhet inom ortopediskt arbete är meriterande, liksom ledarerfarenhet från chefsroll eller annat ledande uppdrag.

Varmt välkommen med din ansökan!