<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Psykiatrisjuksköterska/kurator barn- och familjehälsa/ungdomsmottagning

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Välkommen till en positiv och öppen arbetsplats där sjuksköterskor, kuratorer och psykologer arbetar för våra patienters bästa. På ungdomsmottagningen arbetar även barnmorskor och undersköterska. I Söderhamn har du korta avstånd till storstäder och fjällen. Bra utbud av mat, nöje, kultur och naturupplevelser i skog och skärgård finns.

Vi söker nu en psykiatrisjuksköterska/kurator för arbete på barn- och familjehälsa/ungdomsmottagning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i det psykosociala teamet för barn- och familjehälsa/ungdomsmottagning i södra Hälsingland med placering i Söderhamn. Barn- och familjehälsa är en psykosocial verksamhet som riktar sig till blivande föräldrar, barn 0-12 år och deras föräldrar. Mottagningen är en första instans för blivande föräldrar eller barn vars bekymmer finns i familjesituationen eller hos barnet själv. Verksamheten fungerar tillsammans med Söderhamns ungdomsmottagning som första linjens vård för barn och unga med psykisk ohälsa för åldersgrupp 0-17 år.

Arbete i En Väg In (EVI) kan ingå del av tid. EVI är en länsverksamhet för bedömning och triagering av vårdnivå gällande barn och ungdomars psykiska hälsa/ohälsa. Att arbeta i EVI innebär kontakt med vårdsökande via telefon. Vårdnadshavare eller ungdom ringer till EVI och en strukturerad intervju med stöd av olika screeninginstrument genomförs. Utifrån intervjun och anamnesen bedöms vårdnivå och behov av insats. Insatser erbjuds enligt stegvis vård initialt som digital psykoedukation enskilt eller i grupp eller bokning för individuellt möte på relevant vårdnivå.

Som psykiatrisjuksköterska/kurator hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• att ge föräldrastöd enskilt eller i grupp
• bedöma och behandla lindrig till medelsvår psykisk ohälsa såsom depression och ångest
• utåtriktat arbete för ungdomsmottagningen.

Hos oss får du
• en trygg anställning med goda möjligheter till kompetensutveckling
• möjligheter att påverka din arbetsdag
• arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare
• möjlighet till distansarbete del av tid exempelvis med En Väg In.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att arbeta självgående och tar ansvar för din uppgift. Du bör vara lugn och stabil, ha förmåga att vara uppmärksam och tillmötesgågående i ditt bemötande. Du bör ha pedagogisk insikt med förmåga att anpassa ditt budskap till mottagaren och vara strategisk och ha ett brett perspektiv på frågor.

I rollen som psykiatrisjuksköterska/kurator ska du
• vara legitimerad psykiatrisjuksköterska alternativt utbildad socionom.

För den här tjänsten är det meriterande om du har grundläggande psykoterapeutisk utbildning steg 1 KBT samt erfarenhet av behandlingsarbete med barn och unga, och även kunskap inom barnpsykiatrin. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden.

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret.