<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till astma/KOL-mottagningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

I primärvården västra Gästrikland finns fem hälsocentraler som sedan två år tillbaka har en gemensam astma/KOL-mottagning som arbetar för att på bästa sätt omhänderta våra patienter. Vi har en bred teamkompetens av bland annat hälsovetare, fysioterapeuter, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig sjuksköterska som vill vara med och utveckla vår astma/KOL-mottagning och som har ett brinnande intresse för denna patientgrupp. Arbetet som sjuksköterska är spännande och utvecklande med stor möjlighet till självständigt arbete och kompetensutveckling. Rotationstjänstgöring mot hälsocentral ingår i arbetet.

På astma/KOL-mottagningen kartlägger, planerar och tar vi fram aktiviteter som är viktiga för att få ett riktat omhändertagande av astma- och KOL-patienter och höja kvalitén på omvårdnaden.

Som sjuksköterska på astma/KOL-mottagningen kommer du bland annat att arbeta med
• diagnostisering som till exempel innefattar lungfunktionsundersökningar
• patientutbildning med egenvårdsråd
• egna mottagningar för bland annat akuta försämringsperioder och årskontroller.

Som sjuksköterska på hälsocentralen kommer du bland annat att arbeta med
• planerad mottagning
• telefonrådgivning, digitala vårdmöten, Min vård Gävleborg
• primärvårdsakuta patienter.

Hos oss får du
• individuellt och skräddarsytt introduktionsprogram med egen mentor
• regelbunden handledning av erfaren kollega
• god sammanhållning i gruppen och utvecklingsmöjligheter..

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är flexibel, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du har lätt för att anpassa dig och du ser möjligheter i förändringar. Du har förmåga att planera och strukturera ditt arbete effektivt och du tar ansvar för din uppgift. Du ser till helheten, agerar och fattar beslut utifrån verksamhetens bästa i det dagliga arbetet. Du har en god samarbetsförmåga och är lyhörd i mötet med andra människor. Det viktigaste är att du har ett genuint intresse för just denna målgrupp.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska.

För den här tjänsten är det meriterande om du har fördjupad kunskap inom astma/KOL och om du har erfarenhet av tidigare arbete med astma- och KOL-patienter, men inget krav. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete inom primärvård.