<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kurator till Gävle ungdomsmottagning

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Gävle Ungdomsmottagning är tillsammans med verksamheterna Barn- och familjehälsa 0-12 år och Flyktingtraumaenhet Gävleborg en del av vårdenhet Familjehälsa Gävle Centrum som ingår i Verksamhetsområde Familjehälsa, Habilitering och Barnpsykiatri. Vårt övergripande uppdrag består av att främja fysisk, psykisk, social och sexuell utveckling och hälsa hos unga med målgrupp åldern 13-23 år som vistas i kommunen. Vår personalgrupp består av 14 medarbetare med yrkesprofessionerna barnmorskor, undersköterska, kuratorer, psykolog och läkare och verksamheten är HBTQ- certifierad.

Vi finns i trivsamma lokaler i centrala Gävle, nära järnvägsstationen!

Arbetsuppgifter

Är du kurator och vill jobba med tidiga insatser på primärvårdsnivå för att minska eller förhindra psykisk ohälsa? Då vill vi ha dig i vårt team! Arbetet består av psykosocialt stöd och behandlingsarbete för målgruppen ungdomar 13-23 år. Vi arbetar i samverkan med barnmorskor och läkare på Ungdomsmottagningen samt med ungdomens nätverk och andra vårdgrannar. Den psykosociala verksamheten på Ungdomsmottagningen har uppdraget som första linjens vård för barn och unga med psykisk ohälsa för åldersgruppen 13-17 år.

Telefonrådgivning och bedömning tillsammans med Barn och Ungdomspsykiatri inom vår gemensamma plattform, En väg in, kan komma att ingå i uppdraget. Tjänstgöring inom enhetens Barn- och familjehälsa 0-12 år kan även bli aktuell vid behov.

Handledning erbjuds.

Som kurator hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• rådgivning och erbjuda stöd och behandling för vår målgrupp
• rådgivning kring sexuella problem
• råd och stöd till ungdomar som söker med frågor om sexuell identitet/könsidentitet
• stöd vid oplanerad graviditet
• stöd till riskutsatta ungdomar/unga som lever under våld/hot/hederskultur.

Hos oss får du
• en god introduktion för att få en så bra start som möjligt i ditt nya uppdrag
• möjlighet att påverka din arbetsdag och självständigt styra ditt arbete
• möjlighet att vara med och påverka samt utveckla vår verksamhet
• en god arbetsmiljö där du får vara en del av vårt kompetenstäta team med engagerade och stödjande kollegor.

Som arbetsgivare är vi mån om dig som arbetstagare och vi arbetar därför aktivt med riktade friskvårdsinsatser för att främja en hälsosam livsstil. Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en trygg och engagerad person som tillsammans med oss vill jobba för att stödja våra unga. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt såväl som teambaserat samt att du är uppmärksam och tillmötesgående och visar vilja och förmåga att hjälpa andra. Du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och kan fatta egna beslut och självständigt driva ditt arbete framåt. Vi ser att du är en person som är lyhörd samt har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Du bör vara öppen för, och intresserad av, förändring och utveckling samt uppskatta ett varierande arbete i en lärorik miljö.

I rollen som kurator ska du ha
• avklarad socionomexamen.

Vi ser det som meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot KBT är önskvärt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykosocialt stöd- och behandlingsarbete, erfarenhet av arbete med barn och familjer samt erfarenhet av teamarbete och samverkan med vårdgrannar.

Erfarenhet av arbete med sex- och samlevnadsfrågor är önskvärd.
Leg. sjuksköterska med grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot KBT kan även ses som behörig för tjänsten.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Provanställning kan komma att tillämpas.

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan!