<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Internmedicinsk tjänstgöring för sjuksköterska

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

På internmedicin vårdar vi patienter med ett brett spektrum av sjukdomar i kroppens inre organ. Internmedicin i Gävle är indelad i 5 områden; medicinsk akutvårdsavdelning (MAVA), strokeavdelning/mottagning, lungavdelning/mottagning, njur-/hematologiavdelning och mottagning samt endokrin-/gastromottagning.

Vi gör nu en stor satsning och erbjuder 8 sjuksköterskor en unik möjlighet. Nu kan du få inleda din tillsvidareanställning hos oss med att göra internmedicinsk tjänstgöring (IMT) och samla mängder av erfarenhet. IMT är ett nytt koncept där du kommer tjänstgöra på 4 av våra vårdavdelningar, med stärkt fokus på klinisk utbildning, handledning och trygghet för dig som sjuksköterska.

Är du redo för nya utmaningar och en fantastisk möjlighet?

Arbetsuppgifter

Som IMT-sjuksköterska tjänstgör du på MAVA, lungavdelningen, njur-/hematologiavdelningen och strokeavdelningen med målet att få en bred kompetens och ett berikat nätverk. Du kommer vara 8 månader på varje avdelning tillsammans med en annan IMT-sjuksköterska. Du arbetar ca 75% kliniskt tillsammans med övriga yrkesprofessioner på vårdavdelningen och resterande tid läggs på utbildning i olika former. Din professionella utveckling kompletteras med regelbundet avsatt tid för grupphandledning, individuell handledning med personlig mentor, teoretisk utbildning och auskultation för att du ska få en trygg och bred grund.

Efter slutförd tjänstgöring har du möjlighet att själv välja vilken internmedicinsk avdelning du vill fortsätta din anställning på eller om du vill fortsätta variera din tjänstgöring hos oss.

Som IMT-sjuksköterska kommer du bland annat
• gå ronder, administrera och ge läkemedel samt genomföra specifika sjuksköterskeuppgifter för respektive vårdavdelning
• delta på grupphandledning tillsammans med de andra IMT-sjuksköterskorna, med olika teman vid varje tillfälle
• fördjupa din kompetens på respektive vårdavdelning genom kompetenspecifika utbildningspaket.

Hos oss får du
• växa och bli trygg i din yrkesroll tillsammans med andra IMT-sjuksköterskor, samt få stöd och möjlighet att lära av varandra
• en gedigen och bred kunskap inom fler internmedicinska områden
• ett stort nätverk då du kommer samarbeta med många av våra medarbetare inom intermedicin, samt även tilldelas en mentor på varje enhet för extra stöd
• möjlighet till betald specialistutbildning inom intermedicin efter slutförd tjänstgöring.

Som arbetsgivare är vi mån om dig som arbetstagare och vi arbetar därför aktivt med riktade friskvårdsinsatser för att främja en hälsosam livsstil. Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du kunna samarbeta bra med andra människor och vara öppen för att lära av varandra. Du är tillmötesgående och din förmåga att lyssna och kommunicera är den allra bästa. Då tjänsten innefattar tjänstgöring på flera avdelningar är det viktigt att du är flexibel och har förmåga att kunna anpassa dig till nya situationer. Du har ett intresse för internmedicin och har ambitioner att lära och utvecklas inom området. Du sätter gärna upp mål för dig själv och arbetar aktivt för att uppnå dem. Vidare ser vi att du tar hänsyn till det större perspektivet och kan, samtidigt som du förstår din roll, se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

I rollen ska du vara
• legitimerad sjuksköterska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av akutsjukvård men det är inget krav.

Om du vill veta mer om tjänsten och den här fantastiska möjligheten, kontakta oss gärna.
Du kan även läsa mer om konceptet här:
Läs mer om konceptet här: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/aktuella-kampanjer/internmedicinsk-tjanstgoring-for-sjukskoterskor/

Vi ser fram emot din ansökan!