<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Plattformsansvarig Microsoft SQL till enheten IT-teknik

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Enheten IT-teknik är en del av Region Gävleborgs IT-förvaltning. Vi arbetar nära verksamheterna med utveckling, teknik och leveranser av hög kvalitet. Enheten består av 17 medarbetare som ansvarar för den tekniska plattformen som utgör grunden för all IT och kommunikation. Vår plattform håller hög teknisk standard och vi jobbar nästan uteslutande med de stora leverantörernas moderna lösningar. Med en stor och komplex IT-miljö finns här både utmaningar och spännande utvecklingsmöjligheter att utforska.

Var med på resan mot ett smartare och mer digitalt samhälle!

Arbetsuppgifter

Som plattformsansvarig hos oss har du en sammanhållande roll inom databasarkitektur. Du kommer arbeta med utveckling, design och underhåll av vår databasinfrastruktur för att möta dagens och morgondagens IT-behov. Vi arbetar i Windowsmiljö med Microsoft SQL Server och vi har idag närmare 300 databaser. Arbetet sker i nära samarbete med vår databasadministratör och tillsammans ansvarar ni för att skapa goda förutsättningar för regionens databaser och plattformar. Samverkan sker även med andra team inom IT-förvaltningen.

Som plattformsansvarig kommer du bland annat att jobba med
• strategier kring databaser och infrastruktur
• framtagande av principer för övervakning och säkerhet
• omvärldsbevakning av databasområdet kring arkitektur och teknikutveckling.

Hos oss får du
• ett betydelsefullt arbete där du gör skillnad för alla medarbetare inom organisationen
• arbeta i en trygg och stabil arbetsgrupp med kompetenta och engagerade kollegor
• möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling
• möjlighet till ett hållbart arbetsliv vilket innebär en flexibilitet i hur och var du utför ditt arbete.

Vi sitter i moderna och trivsamma lokaler i Teknikparken, ett stenkast från natursköna Boulognerskogen. Annan placeringsort inom Gävleborg kan diskuteras vid behov.
Som arbetsgivare är vi mån om dig som arbetstagare och vi arbetar därför aktivt med riktade friskvårdsinsatser för att främja en hälsosam livsstil. Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du kunna samarbeta bra med andra människor. Vi ser att du har förmågan att lyssna, kommunicera och lösa utmaningar på ett konstruktivt sätt. Du är inte rädd för att ta egna initiativ och du sätter gärna igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare tar du hänsyn till det större perspektivet och kan, samtidigt som du förstår din roll, se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi ser också gärna att du på egen hand kan strukturera tillvägagångssätt, planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

I rollen som plattformsansvarig ska du
• inneha högskole- eller universitetsutbildning inom data- eller systemvetenskap, alternativt arbetslivserfarenhet arbetsgivaren anser likvärdig
• ha minst 3 års erfarenhet av databasadministration i en större och komplex IT-miljö
• ha minst 1 års erfarenhet av arkitekturarbete inom databasområdet
• inneha goda kunskaper inom Windows Server, SQL Server och PowerShell
• kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift
• kunna förstå och tillgodogöra dig teknisk dokumentation och utbildningsmaterial på engelska i tal och skrift.

Har du kunskap och/eller erfarenhet av Service Manager och Microsoft .Net utvecklingsverktyg samt BizTalk är det mycket meriterande men inget krav.

Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver att du är svensk medborgare. En säkerhetsprövning och registerkontroll kan komma att genomföras före anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!