<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Arbetsterapeut till barn och ungdomshabiliteringen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Barn- och ungdomshabiliteringen är en specialistverksamhet som ansvarar för habiliterande insatser till barn och ungdomar 0-17 år med rörelsenedsättning, intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Vi utgår från en helhetssyn på barnets behov och arbetar i tvärvetenskapliga team. I Hudiksvall är vi ett ansvarstagande team på 15 medarbetare som arbetar i nära samverkan med teamet i Bollnäs för god tillgänglighet för våra patienter.

"Att jobba med barn i alla åldrar och målgrupper gör att variationen i arbetet blir stor! Jag uppskattar att ingen dag är den andra lik och att jag ständigt utvecklas" säger Kajsa Westling, arbetsterapeut på barn och ungdomshabiliteringen i Hudiksvall.

Arbetsuppgifter

Vi träffar patienter och vårdnadshavare på mottagningen, i hemmet, på förskola/skola och andra platser i patientens omgivning. Idag erbjuder vi även en hög andel digitala vårdkontakter.

Som arbetsterapeut hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• bedömning och behandling av aktivitet/delaktighet i vardagen
• utprovning och uppföljning av hjälpmedel
• handledning/utbildning/gruppverksamhet till patient och vårdnadshavare
• samverkan med annan hälso- och sjukvård och kommunal verksamhet.

Hos oss får du
• arbeta tillsammans med engagerade, ansvarsfulla och kompetenta medarbetare
• vara en viktig del i ett team där det alltid finns någon att rådfråga
• arbeta med många varierande arbetsuppgifter.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig med god samarbetsförmåga som vågar ta egna initiativ. Du ser till helheten kring de patienter och vårdnadshavare vi möter och är bra på att strukturera ditt arbete för att kunna planera och genomföra det som ingår i din arbetsbeskrivning.

I rollen som arbetsterapeut ska du
• vara legitimerad arbetsterapeut
• ha giltigt B-körkort.

För den här tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn eller vuxna med funktionsnedsättning, särskilt inom målgruppen neuropsykiatri och certifiering i KaTid.