<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Familjeläkare/ST-läkare till Sandviken Södra, Din hälsocentral

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Sandviken Södra HC ligger tillsammans med sin systercentral Sandviken Norra på gamla sjukhuset. Vi har ca 11 600 listade. Vi är i ett generationsskifte då våra seniora läkare börjat gå i pension. Sedan 2014 driver vi våra enheter som ”utbildningscentraler” för ST läkare, det innebär att vår ST utbildning skall hålla mycket hög klass. Varje dag har vi gemensamt läkarmöte med fokus på falldiskussioner och ständigt lärande, även återkommande läkarträffar och fortbildning.
På våra 11600 listade är vi 8 specialister och 5 ST läkare. Vi är ett rel ungt gäng specialister som alla är utbildade på HC, en äldre kollega jobbar kvar med mycket handledningsuppdrag och mentorskap.

Arbetsuppgifter

Eftersom flertalet av oss är småbarnsföräldrar har vi en flexibel inställning där arbetet och livspussel ska gå ihop vi är också ganska tydliga med att ramarna i arbetet måste respekteras.
God handledning är en självklarhet och utöver regelbunden handledning råder den öppna dörren hos oss det är alltid tillåtet att fråga och resonera. Det är bara på det sättet vi skapar god kvalitet och en arbetssituation som är hållbar i det omfattande primärvårdsuppdraget. Vår övertygelse är att ständig dialog mellan oss kollegor innebär ständigt lärande hos både erfaren som oerfaren. Vi lyfter problemområden och går aktivt igenom våra medicinska resultat.
Sandviken ligger dryga två mil från Gävle, befolkningen är van att söka oss som första instans så bredden på arbetet är stort. Vi har flera äldreboenden , korttidsboende , gruppboenden , BVC alltså det mesta som ingår i en komplett primärvård.

Vi som nu är relativt nyutbildade specialister vill nu ta över och driva vår utbildningscentral vidare och vill därför se ett par engagerade kollegor som vill börja hos oss.
Välkommen att höra av dig till vår chef eller nån av oss läkare.

Hos oss får du
• stora utvecklings- och utbildningsmöjligheter
• mentorskap
• arbeta tillsammans med erfarna kollegor i en sammansvetsad arbetsgrupp.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Du tycker om att ingå i en grupp av engagerade kollegor där du får tillfälle att dela med dig och ta del av erfarenheter och ny kunskap
Du har en god empatisk förmåga, ett professionellt och ansvarsfullt arbetssätt samt ett respektfullt bemötande gentemot kollegor och patienter. Du är lyhörd och nyfiken på framtidens utmaningar i primärvården

Som läkare hos oss ska du
• vara specialist i allmänmedicin alternativ du har alla formella behörigheter att söka ST-läkare
• ha svensk läkarlegitimation
• kunna kommunicera på svenska i både tal och skrift
• B-körkort

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och egenskaper.