<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjukhusfysiker till bild och funktionsmedicin Gävle

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Den radiologiska verksamheten i Region Gävleborg har modern utrustning och omfattar sju datortomografer, sex MR-kameror, fyra genomlysningslab, elva konventionella lab och fyra mammografi-utrustningar. Verksamheten håller en hög utvecklingstakt. Vidareutveckling av strålskydd och optimering pågår ständigt. Det finns även goda möjligheter inom forskning och utveckling. Centrum för forskning och utveckling (CFUG), Gävleborg, har samverkansavtal med både Uppsala universitet och Högskolan i Gävle, och handledarkompetens finns inom diverse medicinska områden.

Arbetsuppgifter

Som sjukhusfysiker hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• strålskyddsfrågor
• optimering
• utbildning av övrig personal
• kvalitetssäkring av utrustning.

Tjänstens huvudplacering är på Gävle sjukhus, men arbete på sjukhusen i Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn och Ljusdal förekommer också. Även röntgenverksamhet inom tandvården och opererande verksamheter ingår i sjukhusfysikernas uppdrag.

Hos oss får du
• ett varierande arbete
• trevliga kollegor och ett bra arbetsklimat
• goda möjligheter att påverka och utvecklas.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom självständighet, kommunikations- och samarbetsförmåga och vi ser att du är en person som bidrar till en positiv stämning i arbetsgruppen. Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du tar ansvar för dina uppgifter och har en förmåga att kunna prioritera och arbetar noggrant och strukturerat. Eftersom du kommer att ingå i ett team är det viktigt att du arbetar bra med andra människor och kommunicerar ledigt och anpassat till situationen. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse och vilja att hjälpa andra.

I rollen som sjukhusfysiker ska du
• ha sjukhusfysikerinriktad utbildning, vara legitimerad sjukhusfysiker eller snart erhålla din legitimation
• inneha giltigt B-körkort.

Det är meriterande om du har klinisk erfarenhet som sjukhusfysiker, särskilt inom röntgenområdet.