<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Specialistläkare medicinsk gastroenterologi och hepatologi, Bollnäs

Bollnäs sjukhus är ett litet och gemytligt sjukhus där vi sätter patienten i fokus och arbetar utifrån ett personcentrerat arbetssätt. Vi har ett akutmedicinskt uppdrag för södra Hälsingland, akutmottagningen är öppen dygnet runt med medicinjour och familjeläkarjour. På sjukhuset finns även internmedicinsk bakjour och anestesiläkare dygnet runt. Sjukhuset har 50 vårdplatser uppdelade på tre avdelningar (hjärtavdelning, njur/intermedicin, Stroke/internmedicin) och en intensivvårdsavdelning. Mottagning finns inom gastroenterologi, reumatologi, neurologi, hematologi, kardiologi, fyslab, endokrinologi, nefrologi, PD-mottagning och dialys. Mottagningar finns i Bollnäs och Söderhamn, som läkare på mottagningen ingår tjänstgöring på båda orterna.

Vi arbetar efter nationella kvalitetsregister som visar att vi bedriver en vård av god kvalitet. Under flera år har Bollnäs sjukhus hamnat bland de fem bästa mindre sjukhusen i Dagens Medicins årliga rankning.

Det personcentrerade arbetssättet genomsyrar även chefskapet och vi sätter stort fokus på individuella lösningar vid t.ex. arbetstidsförläggning. Även anställningsformen går att anpassa från tillsvidare till timanställning utifrån individuella önskemål.

Bollnäs är trivsam kommun med sina drygt 26 000 invånare. Du tar dig till Stockholm med snabbtåg på knappt 2,5 timme och Gävle ligger inom en timmes restid med tåg. I Bollnäs finns ett stort intresse för förenings- och kulturliv och en härlig närhet till friluftsliv och natur

Arbetsuppgifter

Endoskopimottagningen ingår i Specialistmottagningen för medicin på Bollnäs sjukhus och är en liten enhet med ett stort patientunderlag. Produktionen ligger på cirka 32 läkarbesök/vecka. På sjukhuset finns ingen akut kirurgi, därför är en bred dokumenterad erfarenhet av arbete med gastroenterologi och hepatologi av stor vikt. Vi arbetar med att utveckla vårt arbetssätt för att möta framtidens behov.

Arbetet på mottagningen består av sedvanliga mag-tarmundersökningar, bedömningar, diagnostiseringar och behandlingar i team med sjuksköterska och undersköterska. Till mottagningen kommer kroniska patienter gällande t.ex tarm, lever och pancreas. Man är även tillgänglig som konsult till slutenvården för akuta frågeställningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som håller en hög professionell nivå i din yrkesutövning och är en självgående specialist. Med patienten i fokus har du en god förmåga att bemöta patienter och dess anhöriga utifrån deras individuella behov.

Med din erfarenhet att luta dig mot är du trygg i din yrkesroll och du har en positiv attityd som bidrar till den goda arbetsmiljön. Du har en god förmåga att interagera med kollegor inom olika specialiteter och övrig personal. Du har en vilja att tillsammans med dina kollegor se möjligheter och utveckla verksamheten.

Du tycker även om att lära ut och handleda. Bollnäs sjukhus har uppskattats som utbildningsenhet av våra ST-läkare. Du ska vara engagerad och bidra till utveckling på enheten.

Du har goda kunskaper i det svenska språket, både skriftligt och muntligt, svenska C1 som minimumkrav.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av internmedicin.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.