<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Dietist till Barn- och ungdomssjukvården i Hudiksvall

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Barn- och ungdomssjukvården i Gävleborg är en del av regionens specialistsjukvård. BUS bedriver öppenvårdsverksamhet i Bollnäs, Hudiksvall och Gävle samt slutenvårdsavdelningar i Hudiksvall och Gävle, med inriktning mot allmänpediatrik och neonatalvård.

Barnmottagningen i Hudiksvall tar emot barn från 0 år till och med 17 år, med barnmedicinska frågeställningar. Dagsjukvård och hemsjukvård är delar av verksamheten och mottagningen arbetar med både planerade samt akuta besök. Vi är ett litet akutsjukhus som med lätthet samarbetar med andra klinker.

Den kombinerade neonatal- och barn/ungdomssjukvårdsavdelningen arbeta med ett brett spektrum av patienter mellan åldrarna 0-18 år. Vi samarbetar med andra vårdavdelningar som kirurg-, ortoped-, ÖNH-, infektion-, BUP, HAB och ögon för att ge våra patienter den bästa möjliga vården.

Vill du vara med och göra skillnad för barnens sjukvård i Hälsingland, varje dag? Ta chansen och sök dig till oss på barnmottagningen i Hudiksvall!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en dietist som får möjligheten att jobba inom barnsjukvård i Hudiksvall med nära samarbete med barnkliniken i Gävle. På barn- och ungdomsmottagningen i Hudiksvall har du som dietist ett självständigt arbete som även inkluderar teamarbete där du själv organiserar och planerar dina dagar. Vi arbetar alltid utifrån barnens och familjernas bästa i enlighet med FN:s barnkonvention och NOBAB-standard.

Som dietist vid barn- och ungdomskliniken får du möjlighet att jobba med barn och ungdomar och deras familjer både vid mottagning och avdelning med olika diagnoser/nutritionstillstånd såsom undernäring, födoämnesallergier, onkologiska sjukdomar, diabetes, obesitas, celiaki, inflammatorisk tarmsjukdom m.m.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat, aktivt medarbetarskap och möjlighet till kompetensutveckling. Vi erbjuder dig ett arbete nära erfarna kollegor på barnmottagningen i Gävle som ger dig handledning efter behov.

Som dietist har du möjlighet att utföra vissa arbetsuppgifter på distans.

Hos oss får du:
• ett givande och meningsfullt arbete tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor
• kompetensutveckling med exempelvis schemalagda utbildningsdagar

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Du är en person som samarbetar väl med andra, du är lyhörd och duktig på att kommunicera. I detta arbete är det av vikt att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer vidare. Det är viktigt att du lätt kan anpassa dig för olika omständigheter och om det behövs ändra ditt förhållningssätt.

I rollen som dietist ska du:
• vara legitimerad dietist med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift

Vana med att arbeta med barn och familjer samt god kompetens om aktuella diagnoser/nutritionstillstånd och vara insatt i de Nationella riktlinjerna för vanligt förekommande diagnoser/nutritionstillstånd är meriterande.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet ser vi även möjlighet att ta emot mindre erfaren dietist, viktigast för oss är att du har ett stort intresse för barn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.

Kom gärna in med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Vid anställning skall belastningsregister från Polismyndigheten lämnas in.