<< Tillbaka till listan över lediga jobb

BVC-sköterska till Hofors Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Hofors Din hälsocentral bedriver sedvanlig primärvård med läkarmottagning, barnavårdscentral (BVC), psykosocialt team, arbetsterapi, fysioterapi och hembesök. Vi arbetar för att göra en bra vård ännu bättre och fokuserar på det som är värdefullt för kunderna/patienterna; från medicinsk kvalitet till bra öppettider och ett gott bemötande.
Vår hälsocentral ska ge trygg vård när någon behöver det och jobbar efter våra honnörsords Alltid-Nära-Trygg.

Snart närmar sig våra två fantastiska BVC-sköterskor pensionsåldern och vi söker därför efterträdare till BVC. Har du en kollega som du gärna vill arbeta tillsammans med på BVC? Nu har du chansen eftersom vi söker två nya kollegor som har möjlighet att få en fin introduktion.

Arbetsuppgifter

Barnhälsovårdens uppdrag regleras via Rikshandboken, Hälsovalshandboken samt via Barnhälsovården. Arbetet vid barnhälsovården på hälsocentralen innebär självständigt arbete på BVC med vaccinationsmottagning, hembesök, telefonrådgivning och att leda föräldragrupper tillsammans med övriga aktörer på hälsocentralen.

Hälsocentralen och BVC-sköterskans uppdrag är att arbeta utifrån ett generellt hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande perspektiv. Som BVC-sköterska ska du erbjuda blivande föräldrar och barn 0-5 år och deras föräldrar en mötesplats med stöd av god kvalitet. Det ställs krav på självständigt arbete, flexibilitet men framförallt ett gott bemötande och god samarbetsförmåga. Professionellt ansvar är en självklarhet.
För oss är det viktigt att jobba utifrån barnets förutsättningar.

Tjänsten är heltid och arbetet kan komma att delas upp mellan BVC och basuppdraget som distriktssköterska.

Vi hoppas att du vill bli en medarbetare i vårt härliga gäng.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen som distriktssköterska inklusive förskrivningsrätt alternativt sjuksköterska med inriktning barn- och ungdomssjukvård. Kunskap och erfarenhet av barnhälsovårdens riktlinjer för BHV/BVC och erfarenhet av arbete i primärvård är meriterande. Förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och att ta egna beslut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vid anställning skall belastningsregister från Polismyndigheten lämnas in.

Körkort erfordras.