<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kurator till psykiatriska mottagningen Hudiksvall

Psykiatriska kliniken är en specialistverksamhet i Region Gävleborg.
Psykiatriska mottagningen ansvarar för att i den öppna psykiatriska vården bedriva insatser som främjar hälsa och ger ökad livskvalitet. Behandlingsmetoderna skall vara evidensbaserade och utbudet skall vara mångsidigt. Verksamheten skall präglas av gott bemötande, hög tillgänglighet och goda resultat.
Du kommer att arbeta i ett team bestående av läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, skötare, rehab koordinator och medicinska sekreterare.

Arbetet sker i samarbete med övriga yrkeskategorier inom mottagningen samt i samverkan med andra offentliga verksamheter.

Psykiatriska mottagningsverksamheten i norra Hälsingland har en gemensam mottagning i Hudiksvall. I Bergsjö och Ljusdal finns filialverksamhet som tillhandahåller specialistpsykiatriska insatser till patienter med långvarig psykisk ohälsa och låg funktionsnivå, så som exempelvis psykosproblematik.

Mottagningen har 7 kuratorstjänster och vi söker nu en kurator till en tjänst som servar ett av våra allmänpsykiatriska behandlingsteam samt vårt team som vänder sig till våra patienter med långvarig psykisk ohälsa och låg funktionsnivå.

Alla medarbetare på mottagningen erbjuds handledning samt goda möjligheter till kompetensutveckling i enlighet med enhetens uppdrag samt kompetensutvecklingsplan

Arbetsuppgifter

Psykosocialt behandlingsarbete och samtalsbehandling. Bedömning, utredning och social kartläggning samt samverkan med andra myndigheter och vårdgrannar. Stöttning och guidning till andra behandlare gällande extern samverkan och samordning.

Kvalifikationer

Socionomexamen. Erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete, specialistpsykiatri och/eller socialtjänst är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Anställningsintervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden
Körkort erfordras