<< Tillbaka till listan över lediga jobb

X-trafik söker Enhetschef till Trafikutvecklingsenheten

Till vårt kontor i Söderhamn söker vi dig som tillsammans med oss inom Trafik-, kultur- och folkhögskoleförvaltningen vill bidra till att stärka och utveckla Gävleborgs län. Vi är ungefär 240 medarbetare som arbetar inom X-trafik, vid våra tre folkhögskolor; Bollnäs, Forsa och Västerberg samt inom avdelningen Kultur Gävleborg.

X-trafik, en avdelning med ca 60 medarbetare, ansvarar för att utveckla och samordna kollektivtrafiken för så många människor som möjligt för en hållbar framtid.

Trafikutvecklingsenheten är en av fem enheter inom X-trafik och ansvarar för att utveckla, planera och följa upp den allmänna kollektivtrafiken som består av tåg-, buss- och närtrafik.

I denna rekrytering samarbetar Region Gävleborg med Jefferson Wells. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marjo Carlson, Tel: 070-377 06 64, E-post: marjo.carlson@jeffersonwells.se.

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-14.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ett uppdrag med stor bredd. Du ansvarar för att genom god dialog med länets kommuner och de trafikföretag vi har kontrakt med ta fram förslag till förbättrade och nya trafikupplägg i både korta och långsiktiga perspektiv. Du har ansvar för budget, leder och fördelar arbetet för de 10 medarbetarna på enheten för vilka du har personalansvar. Som enhetschef har du förståelse för detaljfrågorna likväl som att du kan agera ur ett helhetsperspektiv för att fatta beslut i större strategiska frågor.

I rollen förväntas du bistå den politiska nämnden där du agerar sakkunnig med fokus på att utveckla kollektivtrafikfrågorna i regionen. Du hanterar avtals- och upphandlingsfrågor som rör verksamhetsområdet, följer upp och för dialog om nya och pågående avtal i syfte att skapa maximal utväxling till fördel för Gävleborgs resenärer. Du är samtidigt en god affärspartner till kontrakterade trafikföretag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som engageras av möjligheterna och utmaningarna med att driva utveckling av kollektivtrafik i en samhällsnyttig, politisk styrd organisation. Vi ser att du har relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet för uppdraget.

Det är meriterande med erfarenhet och kunskap inom kollektivtrafik.

Du har erfarenhet som ledare och chef och är trygg och tydlig i din ledarroll. Ditt ledarskap är kommunikativt och utvecklingsorienterat, du är engagerad, inkluderande och mån om att sätta dig in i verksamhetens frågor i stort som smått.

Att du har goda kunskaper om offentlig förvaltning, är duktig på att skapa och underhålla kontakter och nätverk samt van att jobba nära politiker är en framgångsfaktor för att lyckas i rollen. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.