<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till barnmottagningen i Bollnäs

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Barn- och ungdomssjukvården i Gävleborg är en del av regionens specialistsjukvård. BUS bedriver öppenvårdsverksamhet i Bollnäs, Hudiksvall och Gävle samt slutenvårdsavdelningar i Hudiksvall och Gävle, med inriktning mot allmänpediatrik och neonatalvård.

Barnmottagningen i Bollnäs tar emot barn från 0 år till och med 17 år, med barnmedicinska frågeställningar. Mottagningen arbetar med planerade besök och dagsjukvård som en del av verksamheten.

Vill du vara med och göra skillnad för barnens sjukvård i Hälsingland, varje dag? Ta chansen och sök dig till oss på barnmottagningen i Bollnäs!

Arbetsuppgifter

På barn- och ungdomsmottagningen i Bollnäs har du som sjuksköterska ett självständigt arbete där du själv organiserar och planerar dina dagar. Mottagningen är liten och består av två sjuksköterskor, en medicinsk sekreterare, samt läkare som finns tillgänglig vissa dagar i månaden. Vi arbetar alltid utifrån barnens och familjernas bästa i enlighet med FN:s barnkonvention och NOBAB-standard. Vi ser även möjligheter att kombinera mottagningsarbetet i Bollnäs med visst arbete på barnavdelningen i Hudiksvall om intresse finns.

Som sjuksköterska eller specialistsjuksköterska kommer du bland annat att:

• arbeta med medicinskt förberedelsearbete, behandling, provtagning och telefonrådgivning
• ansvara för egen mottagningsverksamhet inom ett eller flera specialistområden
• hjälpa barn från 0 år till och med 17 år med barnmedicinska frågeställningar

Hos oss får du:

• ett givande och meningsfullt arbete tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor
• kompetensutveckling med exempelvis schemalagda utbildningsdagar samt att utifrån intresse och verksamhetens behov fördjupa dig i ett ansvarsområde med avsatt tid för att utveckla och implementera på enheten

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Du är en person som samarbetar väl med andra, du är lyhörd och duktig på att kommunicera. I detta arbete är det av vikt att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer vidare. Det är viktigt att du lätt kan anpassa dig för olika omständigheter och om det behövs ändra ditt förhållningssätt.

I rollen som sjuksköterska ska du:

• vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift

Vi ser gärna att du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn- och ungdomssjukvård. Fördjupad kunskap och erfarenhet inom något diagnosområde inom barnmedicin är meriterande. Även erfarenhet av barn- och ungdomssjukvård, antingen inom slutenvård, öppen specialistvård, skola, BVC eller akutverksamhet är meriterande.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet ser vi även möjlighet att ta emot mindre erfarna sjuksköterskor, viktigast för oss är att du har ett stort intresse för barn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I rollen som sjuksköterska på barnmottagningen i Bollnäs får du möjlighet att utveckla dig i din yrkesroll med hjälp av kompetenta kollegor.

Körkort erfordras.

Kom gärna in med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Vid anställning skall belastningsregister från Polismyndigheten lämnas in.