<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Biträdande vårdenhetschef till Njur och Hematologiavdelningen

Avdelning 110NH är en medicinavdelning som har njurmedicin och hematologi som specialitet. På avdelningen vårdas patienter med akuta leukemier, patienter i behov av skyddsisolering och cytostatikabehandling. Vi tar även hand om transplanterade patienter, patienter med akut njursvikt, peritonealdialys och njurutredningar.

Vårdenhetschefen är ansvarig för avdelningen och den hematologiska mottagningen och dagvården. Avdelningen har även ett nära samarbete med dialysen, njurmottagningen och PD-mottagningen. Patienter som vårdas på avdelningen läggs in via mottagningarna, dialysen och akuten. En del av våra patienter har så kallad öppen retur och kan komma till avdelningen vid behov utan att ta kontakt med läkare på hälsocentral eller skrivas in via akutmottagningen.

Arbetsuppgifter

Hälso- och sjukvården står inför framtida utmaningar, såväl som framtida möjligheter, där du kommer att ha en betydande roll i att utveckla arbetssätt och teknik för att möta framtidens behov av vård på bästa sätt. Uppdraget som biträdande vårdenhetschef innebär ett helhetsansvar för en del av enheten, vilket omfattar personal- samt verksamhetsansvar. Du är direkt underställd, samt har ett nära samarbete med, vårdenhetschef. Du agerar även ställföreträdande vid dennes frånvaro. Stor vikt läggs på arbetet med att organisera och utveckla det dagliga arbetet, med ett fokus på att skapa goda förutsättningar för teamets medarbetare. Vi ser gärna att tjänsten kombineras med kliniskt arbete på enheten.

Som biträdande vårdenhetschef hos oss kommer du att:

• ha ledningsansvar för en del av avdelningens personal, arbetsmiljö, produktion, patientsäkerhet samt verksamhetsutveckling
• erbjuda medarbetardialog/coaching i vardagen
• ansvara för bemannings- samt kompetensförsörjningsplanering
• skapa förutsättningar för en attraktiv arbetsplats genom fokus på arbetsmiljöfrågor, dialog och delaktighet

Hos oss får du:
• möjlighet att verka i en nyckelroll där du tillsammans med ditt team är verksam i en snabbt föränderlig och händelsestyrd värld
• möjlighet att vara delaktig i viktiga förändrings- samt förbättringsarbeten, i syfte att möta framtiden på bästa sätt

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs i ett delat ledarskap med förmågan att stimulera, engagera och motivera dina medarbetare till förnyelse och utveckling av verksamheten. Du skapar en trygg arbetsmiljö som bygger på kommunikation, samarbete och delaktighet i verksamheten och utvecklar samt tar tillvara på medarbetarnas kompetens. Du har förmåga att analysera problem, presenterar nya lösningar och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Det är av vikt att du är kommunikativ och tydlig med god social förmåga att bemöta olika interna samt externa aktörer.

I rollen som biträdande vårdenhetschef har du:

• högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård alternativt relevant chefserfarenhet från vård/omsorg
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Erfarenhet från ledarskap med personalansvar ser vi som meriterande liksom arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård.