<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Palliativa teamet i Hudiksvall

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Palliativa teamen arbetar multiprofessionellt och består av läkare, sjuksköterskor, kuratorer, präster och medicinska sekreterare. I teamen arbetar vi tillsammans för att uppnå bästa möjliga livskvalité för patienter och närstående. De flesta av våra patienter har en obotlig cancersjukdom eller ALS-sjukdom.

Teamen samordnar olika vårdinsatser och samarbetar med sjukhusets övriga kliniker samt med kommunens hemsjukvård och primärvården. I enhetens uppdrag ingår även deltagande i utbildning och kompetensförmedling till andra aktörer inom den palliativa vården i regionen. För kompetensutbyte och verksamhetsutveckling anordnas gemensamma träffar mellan de olika teamen i länet.

Inom verksamhetsområde onkologi finns även dagsjukvård, mottagning, strålbehandling och vårdavdelning. Dessa är lokaliserade på Gävle sjukhus.

Palliativa enheten består av fyra palliativa team som finns i Bollnäs, Söderhamn, Hudiksvall och Gävle och har tillsammans hela Gävleborg som upptagningsområde.

Teamet i Hudiksvall ansvarar tillsammans med hemsjukvården i kommunerna för den specialiserade palliativa vården i Hudiksvalls, Nordanstigs och Ljusdals kommuner.

Arbetsuppgifter

Ta chansen att arbeta med oss i palliativa teamet i Hudiksvall. Vi söker dig som stimuleras av varierande arbetsuppgifter och har förmåga att arbeta självständigt i personcentrerad vård. Du ansvarar tillsammans med övriga medarbetare i teamet för patientens planering och vård i hemmet. Vi erbjuder dig ett arbete inom den palliativa vården där du har goda utvecklingsmöjligheter som t.ex. möjlighet till specialistsjuksköterskeutbildning.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med:

• Telefonrådgivning och information till patient och närstående samt ett tätt samarbete med hemsjukvårdens sjuksköterskor och även med andra aktörer som är involverade i patienternas vård.
• Hembesök tillsammans med läkare och/eller med teamets kurator.
• Egna hembesök där du som sjuksköterska följer upp och bedömer patienters och närståendes behov av vård och stöd.
• Hantering av smärtpump, viss provtagning och omläggning kan också vara aktuellt.
• Att sprida kunskap i palliativ vård genom att bland annat hålla i utbildningar för annan vårdpersonal.

Hos oss får du:

• Personligt anpassad introduktion
• Arbeta i trygg arbetsgrupp där det alltid finns någon att rådfråga
• Individuell utvecklingsplan
• Regelbunden handledning

Vi arbetar dagtid måndag-fredag mellan 8-17.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som är legitimerad sjuksköterska och som vill arbeta i team med palliativ vård. Vi arbetar personcentrerat utifrån Region Gävleborgs värdegrund. Erfarenhet och/eller utbildning i palliativ vård är meriterande.

Vi ser gärna att du är en flexibel och engagerad person som trivs i nära samarbete med alla professioner i en omväxlande vardag. Du är intresserad av utveckling- och förbättringsarbete, trygg i din yrkesroll och har förmåga att bemöta människor på ett professionellt och empatisk sätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort erfordras.

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.