<< Tillbaka till listan över lediga jobb

ST-läkare till Vuxenpsykiatrin i Hälsingland

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Hälsingland är landskapet som erbjuder både hav, berg och skog. För den äventyrslystne finns god tillgång till aktiviteter och var du än befinner dig i Hälsingland så finns naturen nära. Välkommen till en arbetsplats på en välrenommerad klinik i Hudiksvall där du kan göra skillnad varje dag på ditt arbete.

Vår målsättning är att patienterna uppnår förbättrad funktion och livskvalité genom att på lika villkor och med gott bemötande tidigt får rätt diagnos samt effektiva och evidensbaserade vårdinsatser.

Vuxenpsykiatri Gävleborg arbetar aktivt för en ännu bättre specialisttjänstgöring och vi strävar mot att anställa ST-läkare som vill bygga en framtid inom vuxenpsykiatrin i Region Gävleborg. Vi har nu möjlighet att utöka våra ST-tjänster och avser anställa två nya ST-läkare.

Arbetsuppgifter

ST i psykiatri är en utbildningstjänst under handledning. Klinisk tjänstgöring varvas med kurser och andra teoretiska moment för att kunna nå målet att bli specialist. Vi ser positivt på utbildningar och kurser och under din ST kommer du att tillsammans med ST-studierektor, din huvudhandledare och läkarchef att lägga upp en genomtänkt plan för kurser, klinisk tjänstgöring och sidotjänstgöringar. Din huvudhandledare följer dig under hela utbildningen och arbetar tillsammans med ST-studierektor och läkarchef för att du ska ha förutsättningar att nå målen. På alla tjänstgöringar får du klinisk handledning.

I ST-läkarens arbetsuppgifter ingår jourtjänstgöring och att handleda AT-läkare, vikarierande underläkare och läkarkandidater. Regionen tillhandahåller i egen regi de obligatoriska kurserna inom a- och b-delmålen i målbeskrivningen. Vi har bl.a en uppskattad ledarskapsutbildning som omfattar sju dagar, liksom en minst lika uppskattad handledarutbildning på tre dagar. Inom ramen för din ST går du en grundläggande psykoterapiutbildning, vanligen tre eller fyra terminer.

I verksamheten finns heldygnsvård, öppenvård och beroendevård. Som ST-läkare hos oss kan du genomföra alla dina placeringar, även sidotjänstgöringar, inom Region Gävleborg. Att kombinera familjeliv och arbete går därför alldeles utmärkt.

Klimatet på kliniken är mycket gott och stödjande och ST-gruppen kommer efter pågående rekrytering uppgå till 16 stycken, vilket skapar goda förutsättningar för ST-läkare inom vuxenpsykiatrin i Gävleborg. Hos oss finns goda möjligheter till forskning och fördjupning av olika slag. Inom ramen för din ST genomför du ett vetenskapligt arbete under 10 veckor med stöd från regionens Centrum för forskning och utveckling.

Visst låter det bra?!

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Legitimerad läkare.

Erfarenhet av kliniskt patientarbete är krav. Tidigare arbete inom psykiatri är meriterande.

Vi söker dig med god samarbetsförmåga, god förmåga och stort intresse av att möta våra patienter på ett professionellt och samtidigt respektfullt sätt. Självklart vill du fortsätta att kontinuerligt utvecklas kunskapsmässigt och vi värdesätter att du vill vara med och bidra till fortsatt utveckling av vår verksamhet.

Språkkunskaper motsvarande EUs nivå C2 krävs för den som inte har godkänt betyg i svenska från svenskt gymnasieprogram.

Körkort erfordras.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!