<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Optiker till Syncentralen i Gävle

Inom verksamhetsområdet Ögon bedriver vi akut och planerad ögonsjukvård med mottagnings- och operationsverksamhet samt synrehabilitering. På Syncentralen arbetar vi i en trivsam patientfokuserad miljö där vi erbjuder habilitering och rehabilitering av personer med synnedsättning, i alla åldrar. Vi har våra lokaler på sjukhusområdet.

Nu söker vi en optiker som vill arbeta med patienten i fokus och utvecklas tillsammans med oss. I vårt team hittar du synpedagoger, kuratorer, optiker, fysioterapeut och en administrativ assistent.

Sök redan idag!

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga uppgift som optiker på Syncentralen är att bidra med kompetens inom synsvagsoptik och tillpassning av medicinska kontaktlinser, både mjuka och stabila. Du kommer arbeta självständigt såväl som i team med att göra bedömningar, vi har skapat forum där vi inom teamet har kontinuerliga träffar då vi bland annat diskuterar patientärenden.

Som optiker kommer du att
• göra synbedömningar och ordinera/förskriva optiska hjälpmedel utifrån patientens behov
• en dag i månaden genomföra synbedömningar på barn med flerfunktionsnedsättning tillsammans med synpedagog på länets barn- och ungdomshabilitering i Gävle, Bollnäs och Hudiksvall
• en till två dagar i månaden arbeta på någon av de ambulerande mottagningarna i Bollnäs och Hudiksvall.

Hos oss får du
• arbeta dagtid med flexibla arbetstider utifrån givna ramar
• en gedigen introduktion i arbetet samt ingå i ett engagerat team
• möjlighet att lägga mer tid på och ha en långsiktig kontakt med dina patienter.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter, vilket innebär att du kan planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Då du kommer att arbeta både självständigt och i team ser vi att du kan samarbeta bra med andra, är lyhörd samt kan kommunicera väl. Du är tillmötesgående i ditt bemötande med patienten, du är lugn, uppmärksam och arbetar aktivt med att hitta lösningar.

I rollen som optiker ska du
• vara legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet
• ha B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har arbetat med synsvaga, samt tillpassning av mjuka och stabila linser.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund: professionalism & ansvar, respekt & ödmjukhet och öppenhet & ärlighet

Vi gör urval och håller intervjuer löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen.