<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till dialysmottagning, Hudiksvalls

Dialysmottagningen öppnade 2014 i nybyggda, ljusa och öppna lokaler på Hudiksvalls sjukhus. Mottagningen har 14 platser varav två är isoleringssalar. Hos oss arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Du kommer att arbeta i en grupp om ca 10 sjuksköterskor. Vi arbetar både självständigt och i team. I anslutning till dialysmottagningen finns en dagvårdsmottagning och en medicinmottagning.

Arbetsuppgifter

Dialys är ett spännande område i ständig utveckling där samspelet mellan medicinsk teknik och omvårdnad är en stor del av vardagen. Vi möter våra patienter flera gånger per vecka och skapar långvariga vårdrelationer där vi arbetar för att patienten ska få största möjliga livskvalitet genom att anpassa dialysbehandlingen efter individens behov.

Dialyspatienter får vanligen behandling tre till fyra gånger per vecka och varje behandling tar fyra till fem timmar. Till oss kommer patienter med nedsatt njurfunktion och patienterna kan vara både akut som kroniskt sjuka. Arbetet sker såväl självständigt som i grupp och du kommer arbeta tillsammans med sjuksköterskor, läkare, undersköterska samt dietist och kurator. Helgtjänstgöring ingår samt röda dagar och ibland även kvällstjänstgöring. Sommartid arbetar man färre dagar per vecka, men längre pass under de veckor man jobbar.
Dialysmottagningen öppnade 2014 i nybyggda, öppna och ljusa lokaler på Hudiksvalls sjukhus. Mottagningen har 14 platser för bloddialys, varav två är isoleringsrum. Vi arbetar med kontinuerlig uppföljning på både verksamhets- och individnivå. Alla medarbetare har egna ansvarsområden och fördjupnings och utvecklingsmöjligheter ges.
Arbetsplatsintroduktionen är på minst 8 veckor och anpassas efter dina behov och tidigare kunskap utifrån en tydlig utbildningsplan och fasta handledare för att du ska bli trygg i din nya roll som dialyssjuksköterska.

Kvalifikationer

Som sjuksköterska bör du vara nyfiken och intresserad av att lära nytt, tycka om ett högt tempo med stort eget ansvar. Flexibilitet, ödmjukhet och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper. För att arbeta på dialysmottagningen behöver du tycka om att arbeta med människor samt att använda dig av medicinsk teknisk utrustning. Stort fokus kommer att läggas på personlig lämplighet. Erfarenhet av dialys är meriterande, men inget krav. Provanställning kan komma att tillämpas.

Är du intresserad av tjänsten, vill veta mer om dialysmottagningen eller göra ett studiebesök är du välkommen att höra av dig till vårdenhetschef Cecilia Natander.