Nyutexad?

Är du nyexaminerad sjuksköterska, biomedicinsk analytiker eller röntgensjuksköterska? Är du redo för en ny vardag med utmaningar som får dig att växa, spännande möjligheter att bygga på din kompetens och allt tillsammans med stöttande kollegor? I Region Gävleborg hjälper vi varandra och hugger i tillsammans.

Region Gävleborg söker nya medarbetare till flera avdelningar i Gävle, Hudiksvall och Bollnäs. På den här arbetsplatsen är du med att påverkar i stort och smått, och du får ordentligt med tid för introduktion så att du känna dig trygg i din nya roll. Här är du med på den gemensamma vägen för ett Gävleborg där alla människor kan leva och verka – eller längta till.

Ansök till våra lediga tjänster

Nyexaminerad sjuksköterska Hälsingland

Nyexaminerad sjuksköterska Gästrikland

Nyexaminerad röntgensjuksköterska Hälsingland

Nyexaminerad röntgensjuksköterska Gästrikland

Nyexaminerad biomedicinsk analytiker Hälsingland

Nyexaminerad biomedicinsk analytiker Gästrikland

Intervjuer

Emil, sjuksköterskaMin första tid var otroligt bra. Eftersom jag kände till avdelningen och rutinerna så var det inte så lång introduktion för mig utan fick gå självmant redan efter några dagar men jag hade dock med en erfaren sjuksköterska som jag fick skugga. Allt blev nytt, spännande och jag fick en annan syn på saker och ting jämfört med mitt perspektiv innan som undersköterska.

Arbetsuppgifterna varierade då från dag till dag mellan samtal med patienter, ronda, dela läkemedel osv. Det kändes som att ett större ansvar lades på mig, vilket jag gillar, och att jag i slutändan utvecklas mer som person när jag får flera olika utmaningar.

- Emil, psykosavdelningen, Gävle

Madeleine, sjuksköterskaAtt komma ut som nyexad sjuksköterska var en blandning av känslor, jag var både nervös och förväntansfull.

Från sjuksköterskeutbildningen hade jag en bra grund men det var tillsammans med mina kollegor på avdelningen av olika professioner som jag växte in i rollen som sjuksköterska.

Om tre år arbetar jag fortfarande som sjuksköterska och har förhoppningsvis slutfört en VUB i kirurgi.

- Madeleine, kirurgavdelning, Hudiksvall

Zandra, röntgensjuksköterskaDet kändes otroligt roligt att komma ut som nyutexad. Självklart även nervös och förväntansfull inför de kommande arbetsuppgifterna och ansvar, som medföljer att vara röntgensjuksköterska på en röntgenavdelning.

Jag upplever att jag har haft ett jättebra stöd från både mina kollegor och chefer, samt jag har fått tillåtits att var ny på jobbet vilket har varit skönt.

Jag började jobba på sommaren, det var ett bra och lugnt arbetstempo, vilket underlättade till att man fick en bra introduktion till de olika röntgen modaliteterna som finns på en röntgenavdelning.

- Zandra, röntgenavdelningen, Gävle

Marie, röntgensjuksköterskaAtt stå på egna ben och utföra röntgenundersökningar var en nervös tanke. Med stöttande kollegor som fanns inom räckhåll så gick det strålande. Det fanns alltid kollegor att fråga vid funderingar om exempelvis vilka projektioner som skulle väljas för en remiss. Och frågar gör jag än idag på vissa undersökningar för att det ska bli så bra som möjligt för patienterna.

Under min första tid fick jag utrymme att växa in i min nya roll som röntgensjuksköterska och bli en del av arbetsgruppen. Jag hade förmånen att utföra större delen av mina praktiker på min nuvarande arbetsplats. Jag har lärt mig meycket om arbetet runt själva undersökningen.

Jag fick en bra introduktion så att jag succesivt kände att jag kunde ta egna beslut. Jag blev säkrare på valen jag gjorde, kring undersökningar på både skelett- , lungröntgen och datortomografin.

Om tre år tror jag att jag arbetar kvar på min nuvarande arbetsplats där jag trivs så bra. I det här yrket är nyfikenhet, utbildning och utveckling en stor del. Yrket och dess metoder utvecklas ständigt. Så om tre år har jag fått ny kunskap om undersökningsmetoder, strålningsfysik och anatomi-patologi. Kanske har jag fått lära mig en helt ny undersökningsmodalitet. Mitt mål är att alltid utvecklas i min profession och skaffa mig mer fördjupad kunskap inom radiologi.

- Marie, röntgenavdelningen, Söderhamn

Sara, biomedicinsk analytikerDet kändes stort att komma ut som nyutexad då jag kämpat i tre år på universitet, skaffat mig en legitimation och lyckas fått drömjobbet!

Jag började min upplärning på en gång där jag, tillsammans med erfarna kollegor, följde en tydlig upplärningsplan. Målet var att kunna arbeta självständigt med analys- och undersökningsmetoder inom klinisk mikrobiologi.

Detta är ett mycket varierande arbete och ju mer jag lär mig desto mer självständigt kan jag arbeta.

- Sara, klinisk mikrobiologi, Gävle

Emelie, biomedicinsk analytikerDet var nervöst men samtidigt väldigt roligt att komma ny på jobbet! Jag blev mottagen av duktiga och trevliga kollegor, som gjorde att jag kände mig trygg. Man har en viktig roll som nyexaminerad; med andra ögon och nya fräscha kunskaper kan man bidra med många nya idéer och förbättringar till verksamheten! Som ny kände jag mig uppskattad och alla välkomnade mina förändringsförslag med ett öppet sinne.

Jag började med min upplärning tillsammans med mina kollegor. På våra laboratorier får man arbeta inom olika områden varje dag, till exempel kemi, hematologi, serologi, provtagning, provinlämning och koagulation. Jag fick lära mig ett område i taget och kände mig trygg i alla typer av arbetsuppgifter innan jag började arbeta jourtid. Detta gör att vi får en bred kompetens och ett roligt varierande arbete! Jag fick även möjligheten att åka på en utbildning i serologi som hölls i Uppsala under mitt första år som anställd, där biomedicinska analytiker ifrån olika orter i Sverige deltog. Det var otroligt givande!

Alla kollegor här är fantastiska och vi har en familjär känsla i arbetsgruppen. Dessutom erbjuder regionen bra utvecklingsmöjligheter. Här kan jag känna mig trygg och ha roligt samtidigt som jag hela tiden har möjlighet att fortsätta utvecklas!

- Emelie, klinisk kemi och transfusionsmedicin norra Hälsingland, Hudiksvall

Amanda, biomedicinsk analytikerNär jag sökte till utbildningen var mitt mål att arbeta inom klinisk mikrobiologi och nu skulle jag äntligen få göra det. Det var en fantastisk känsla men även lite läskigt på samma gång, för nu började allvaret. Under min första tid arbetade jag med att odla ut prover, vilket omfattade allt ifrån sår- och luftvägsprover till urin.

När jag sedan var varm i kläderna och trygg i min yrkesroll fick jag lära mig att läsa av och bedöma plattorna när bakterierna växt fram, samt artbestämma och göra resistensbestämningar för att bestämma vilket antibiotika som är effektivt mot bakterien.

Jag fick ett bra bemötande och kände mig snabbt hemma i arbetsgruppen tack vare ett ”tillåtande klimat” med stöttande och erfarna kollegor där jag kunde ställa vilka frågor som helst, stora som små.

Mikrobiologi är ett väldigt brett område så man kommer aldrig vara fullärd. Tekniken utvecklas ständigt för att ge snabbare provsvar, nya riktlinjer att förhålla sig till så jag kommer ha fullt upp att hålla mig uppdaterad och följa metoders utveckling. Just nu tycker jag att molekylärbiologi är roligt, så i framtiden kanske jag fördjupar min kompentens inom det området.

- Amanda, klinisk mikrobiologi, Gävle