Jobba på akuten

Akutmottagningen i Gävle står inför en utmanande och spännande framtid. Vi söker ständigt medarbetare som vill göra skillnad och som vill utveckla akutmottagningen tillsammans med oss.

Hos oss får du en viktig och central roll, där du har möjlighet att utbildas och utveckas. Du kan variera dina arbetsuppgifter genom att exempelvis rotera mellan avdelningar och du har möjlighet att påverka ditt eget schema. 

Varierande och utvecklande arbete

På akutmottagningen i Gävle träffar vi patienter i alla åldrar, vilket ger variation och utveckling. Vi möter medicin-, kirurg-, ortoped-, gynekolog-, ögon-, öron- näsa- hals och barnpatienter. Varje fredag är det scenarioövning med  en simulatordocka som motsvarar en riktig människa eftersom det är viktigt att öva på de akuta situationerna kontinuerligt. Utbildningar sker regelbundet och varje medarbetare får en tydlig och individuell kompetensutvecklingsplan. Hos oss är det viktigt med gemenskap och teamarbete, både för trivseln och för att vi ska kunna arbeta så patientsäkert som möjligt.  

Läs mer om hur medarbetare på akuten i Gävle ser på sitt jobb

Var med och utveckla framtidens akutsjukvård

De närmaste åren kommer akutmottagningen att byggas om, planering och projektering pågår just nu. Lokalerna behöver anpassas till morgondagens behov och vi behöver din hjälp och erfarenhet för att hitta de bästa lösningarna. En ny akutmottagning kommer att ge patienterna bästa möjliga vård nu och i framtiden. 

Gävle är nära

Gävle är en växande stad där det är nära till mycket, både till Arlanda och Stockholm men också till hav och natur. Gävles läge vid havet är något som alltid betytt mycket för gävleborna. Det är också något som Gävle kommun tar fasta på och utvecklar, vilket bland annat syns i en satsning på bostäder och kultur i de anrika hamnkvarteren vid Gavleåns mynning – Gävle Strand. Här växer ett unikt bostadsområde vid vattnet, några minuter från Gävle central och Stortorget.

Upplevelser – kultur, fritid och sport

Konserthuset i Gävle

Gävle kommun satsar på ett rikt utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. En professionell symfoniorkester håller till i konserthuset där musik från alla världens hörn finns på programmet. Högskolan i Gävle har cirka 15 000 studenter och ligger vackert belägen nära centrum intill stadens gröna och vackra park Boulognerskogen.

I gävleregionen finns tre elitlag; Brynäs IF i ishockey, Gefle IF i fotboll och Sandvikens AIK i bandy. Idrotts- och föreningstraditionen är stark i regionen och det finns hundratals föreningar att välja bland. Men den största profilen är gävlebocken som byggs upp varje år och invigs första helgen i december.

Läs mer om Gävle på kommunens webb.