Under Hälsingegårdsdagarna den 27-28 maj händer det mycket på gårdarna i Hälsingland.
I Söderhamn håller dessa gårdar öppet:
Erik-Anders Asta, Söderala
Britt-Marie Forssell:
– Ostkakan som kommer att serveras på Erik-Anders är tillverkad av mjölk, vetemjöl och ostlöpe. Konsistensen är mjuk, inte så mycket gnissel. Ostkakan har tillverkats i generationer på en gård här i Söderala. Den värms upp i långpanna med lite grädde över. Den serveras med en klick grädde och saftsås. Saftsåsen är oftast av blandsaft från gårdens bärbuskar.
Vi kommer att servera ostkaka kl 14–17.00 båda dagarna.
www.erik-anders.se
tel: 072-728 79 41
Jon-Lars Östra Flor, Mo
Susanne Svensson:
-Vi håller bara öppet en dag per år med visning av vår gammelbyggning med väggmålningar av Eric Ericsson "Dal-Erker" från mitten av 1800-talet. Då erbjuder vi även fika och det är under Hälsingegårdsdagarna på söndagen kl 12-18.
tel: 070-230 78 89, 0270-28 75 58