Engbergs, Stavsäter, Ljusdal

På gångavstånd från Ljusdals centrum ligger Engbergs. Byn Stavsäter var ursprungligen en radby bestående av fyra gårdar varav två finns kvar.

Gården Engbergs, tidigare Anders Jons, finns med i skattelängderna från 1500-talet. Den äldsta delen av gården är uppförd på 1700-talet och har välbevarade väggmålningar som tillskrivs soldaten Anders Ädel (1808-1888).

I trädgårdscaféet på tunet serveras hembakat kaffebröd, smörgåsar och tunnbröd från det egna gårdsbageriet samt lättare luncher. Barnvänlig miljö med mycket för de minsta att leka med.

Gården erbjuder ekologisk trädgårdsodling med försäljning i liten skala av säsongens plantor, bär, frukt och grönsaker. Välkomna att övernatta i vår drängstuga från 1700-talet. Den är bäddad med handbroderade lakan och sidentäcken.

ÖPPET:

Trädgårdscaféet håller öppet 16 juni – 11 augusti, tisdag till söndag kl 12 – 17. Onsdagar och torsdagar bakas hårt och mjukt tunnbröd efter gammalt hälsingerecept. Det finns till försäljning kl 10 – 17.

Drängstugan med målningar står öppen för visning utan guide. Dessutom daglig försäljning av säsongens plantor, bär, frukt och grönsaker.

Från 17 augusti öppet lördagar kl 9 – 15 med tunnbröds- och grönsaksförsäljning.

KONTAKT:

Borrvägen 1, Ljusdal
070-511 18 40

ann-christine53@hotmail.com
www.engbergsistavsater.se

Facebook: Engbergs Kafé i Stavsäter