Ett år med covid-19

Den 5 mars 2020 fick länet sitt första bekräftade fall av covid-19. Mycket har hänt sedan dess och Region Gävleborg summerar året som gått, från de första fallen i Kina till där vi är idag.

För drygt ett år sedan visste ingen om att ett virus skulle drabba och förändra hela världen. Händelserna och utmaningarna under pandemin har varit många och stora sedan dess.

– Vi var redo på att det skulle komma och hade börjat förbereda oss. Men vad det skulle bli tror jag ingen av oss hade i huvudet. Det jag minns bäst är ändå den enorma viljan att lösa problem. Den fanns i hela organisationen och det var en härlig upplevelse, säger Göran Angergård, regiondirektör.

Se regiondirektörens tankar när han blickar tillbaka på året som gått och följ ett axplock av de största händelserna månad för månad.

Regiondirektör Göran Angergård om året med covid-19

Årets händelser i Region Gävleborg

Vad har hänt i Region Gävleborg under året som har gått? Här har vi samlat händelser under året.