Stickning II, distans

Kurslängd: 1 år
Studietakt: 50%.

Det här är en kurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper i stickning med tonvikt på formgivning av tröja/kofta.

I kombination med färg- och formövningar kommer du att experimentera med textilt material och sticktekniker. Syftet är att utveckla ditt seende och känsla för proportioner, färgkomposition och material. Du kommer att lära dig att göra uträkningar till enklare stickade tröjor/koftor. I samband med detta provstickar du fickor, halsringningar och olika kanter. Under vårterminen genomför du ett projektarbete där du formger, planerar och stickar en egen tröja/kofta.

Kursen innehåller åtta obligatoriska träffar, 2 vardagar per träff, på Västerbergs folkhögskola. Mellan kursträffarna arbetar du med distansuppgifter med hjälp av handledning via Teams/Office 365. Även delar av undervisningen och redovisningar sker via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan. Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

För att kunna delta i kursen krävs grundläggande datorvana samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon med kamerafunktion samt möjlighet att koppla upp dig till ett offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning.

Sökande som har genomgått Stickning I på Västerbergs folkhögskola har företräde till Stickning II.

Kontakt

Gunilla Jägergård
gunilla.jagergard@regiongavleborg.se
0290-340 74